изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:16 EEST
ОбС ИСКА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ДРУЖЕСТВОТО ПФК "ДОБРУДЖА" АД    
НовиниКато първа точка в дневния ред на редовното заседание на ОбС - Добрич вчера съветниците за пореден път нищиха ПФК "Добруджа" АД. Независимо от обсъжданията в комисиите, малко повече от час отнеха вчера отново дебатите на тема ПФК "Добруджа" АД.

От залата имаше изказвания, че не навреме са били представен балансът и одиторският доклад на дружеството и, че съветниците не са имали време да се запознаят подробно с него. Кметът Д. Николова парира тези изказвания с факта, че лично тя е поискала от канцеларията на ОбС баланса на дружеството, за да може да участва в проведените Общи събрания. В крайна сметка, отново в залата имаше дебат относно направените предложения от мажоритарния собственик "КЛЦ Трейд 2001". Владимир Калчев от БСП заяви в залата, че може да се иска прекратяване на дружеството на база чл. 252 от Търговския закон, ако е налице декапитализация на дружеството. Кметът Детелина Николова  публично от трибуната заяви, че временната комисия, която бе създадена с решение на ОбС, трябваше да направи пълен преглед на работата на дружеството и да представи отчет. "Досега не съм видяла отчет, а от мен само се искат варианти за развитие на дружеството" - каза още Д. Николова. Пл. Припърженски каза: "Нито кмет, нито ОбС са виновни за загубата на дружеството в размер на близо 2 млн. лв., както и за това, че отборът ни отпадна от "А" футболна група. Просто дружеството не си върши работата, затова трябва да се вземат решения как кметът, който е представител на общината в Общото събрание, да гласува на предстоящото такова на 3 август". След кратка почивка, в която двамата юристи на местния парламент Владимир Калчев и Пламен Припърженски уточниха точно текстовете на проекторешенията, съветниците гласуваха писмено и поименно. С 39 "за"  се прие следното: кметът Д. Николова да отхвърли предложението на "КЛЦ Трейд 2001"; да не дава съгласие за увеличаване на капитала на дружеството чрез апортиране правото на собственост на общинските имоти; да не дава съгласие за преместване седалището на дружеството; да не подкрепи приемането на нови точки в дневния ред на Общото събрание. Местните парламентаристи задължиха председателя на ОбС д-р Мирослав Попов в тридневен срок, считано от датата на сесията, да внесе в Окръжна прокуратура искане за разглеждане на одитните доклади на дружеството за 2004 и 2005 години и ако бъде установена декапитализация, то съдът да прекрати дружеството, на основание чл. 252 от Търговския закон.
Съветниците приеха отчета на решенията си за първото шестмесечие, както и отчета на бюджета на общината. Д. Николова отбеляза, че за първите 6 месеца на годината е реализиран ръст в приходите на общината в размер на 1 263 036 лв. По предложение на група съветници бе прието до края на годината кметът и общинската администрация да изготвят варианти за реновиране на почивната база на общината в местността "Белите скали" в Балчик.
Гласува се също на наследниците на Ангел Лазаров, които имат реституционни претенции за Хана и Гостилницата в АЕМО "Старият Добрич", да бъдат предложени три варианта, разработени от общинската администрация. Предвид удовлетворяването на  законните им претенции, им се предлага да станат акционери в ПФК "Добруджа" АД, тъй като имотите са апортирани в дружеството, или да заменят своите имоти с други такива, собственост на общината. Приета бе информацията на зам.-кмета по образование и хуманитарни дейности В. Балчева за подготовката за новата учебна година, както и бяха утвърдени четири слети паралелки от 1 до 8 клас в ОУ "Отец Паисий" в кв. "Рилци". За септемврийско заседание съветниците гласуваха да им се представи от общинска администрация докладна за предоставяне на концесия или отдаване под наем на училищни столове. Прието бе предложението на арх. Пламен Ганчев за изменения и допълнения в Наредбата за местните такси и цени на услугите, като бе прието също и в Центъра за услуги и информация да могат да се плащат и такси за детските градини в Добрич.

 


Сходни връзки

ОбС ИСКА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ДРУЖЕСТВОТО ПФК "ДОБРУДЖА" АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди