изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:19 EEST
Петър Стоянов: Не искам да бъда обвиняван, че заради моя егоизъм не се е стигнало до обща дясна президентска кандидатура    
Политика   София. Отказвам да приема номинацията за кандидат-президент, направена от БЗНС с председател Георги Пинчев. Не желая да бъда обвиняван, че заради моя или егоизма на СДС не се стига до единна дясна кандидатура. Това заяви лидерът на СДС Петър Стоянов на извънредна пресконференция в синята централа, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


"Бях готов да бъде кандидат на десницата и да се боря за спечелване на президентските избори, но ако бях нейният единен кандидат", посочи Стоянов. По думите му очевидното нежелание на три от осемте партии - на ДСБ, ДП и БЗНС-НС на Мозер и тяхното нескрито враждебно отношение към кандидатурата му, отнемат шансовете за успех, какъвто би могъл да има един общ десен кандидат. От името на НИС на СДС Петър Стоянов обяви подкрепата на синята партия за Неделчо Беронов. СДС ще работи категорично за спечелване на президентските избори, каза още Петър Стоянов. Отказвам се от номинацията, воден от уважението си към десните избиратели в България, благодарение на чиято воля и вяра страната ни се промени. На тях дължим всичко. Вярвам, че и след тези избори ще бъдем заедно, каза още Петър Стоянов.
Маргарита КОЛЕВА

Агенция “Фокус” припомня:
Доцент д-р Неделчо Крумов Беронов е български юрист, икономист и политик. Роден е на 22 юли 1928 г. в Нова Загора. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" през 1951 г. и Висшия икономически институт в София през 1972 г. Бил е арбитър и главен арбитър в Държавния арбитраж в Стара Загора, Сливен и Варна през периода 1954-1991 г. Заема длъжността арбитър в Арбитражния съд при Българска търговско промишлена палата през 1977-1997 г.
Той е и хоноруван извънреден доцент по гражданско и облигационно право в Юридическия факултет на Икономическия университет и Техническия университет във Варна в периода 1993-1997 г. Има много публикации в юридически списания.
Бил е народен представител и член на Комисия по правни въпроси в ХХХVІІІ Обикновено Народно събрание (1997 – 2001 г.). През 1997 г. е избран за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Посочен е от колегите си за председател на Конституционния съд с тригодишен мандат през октомври 2003 г. след смъртта на председателя Христо Данов.
 


Сходни връзки

Петър Стоянов: Не искам да бъда обвиняван, че заради моя егоизъм не се е стигнало до обща дясна президентска кандидатура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди