изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:53 EEST
ДО МЕСЕЦ СЪДЪТ РЕШАВА ДЪЛЖИ ЛИ СЛАВИ 50 БОНА НА АЛБЕНА ВУЛЕВА    
Общество    В този срок Окръжният съд трябва да се произнесе дали съдът в Балчик правилно е оправдал Дългия по обвинението на скандалната водеща, че нарочно е ливнал литър бира върху нея. Адвокатката на Слави Трифонов - обидена на "Сигнално жълто", че я нарекли "тъпа". Медийни заглавия внесли сътресения в нейното ежедневие и в душевния мир на Слави

В едномесечен срок Окръжният съд в Добрич ще излезе с решение дали Слави Трифонов е причинил болка и накърнил честта и доброто име на водещата на "Сигнално жълто" по телевизия СКАТ Албена Вулева. Той трябва да се произнесе дали водещият й дължи 50 000 лева обезщетение.

Съдебната разпра между водещите на "Сигнално жълто" и "Шоуто на Слави" е заради литър бира, който Слави излял върху Албена Вулева в началото на юни 2003 г. в дискотека "Горски цар" в Албена, по време на Международния медиен фестивал. Защитата и свидетелите на Трифонов твърдят, че бирата е разлята случайно. Гологлавият водещ тръгнал да се разхожда, спънал се и излял пивото върху русата водеща. Позицията на Вулева и защитата й е, че той е излял бирата нарочно и след това й казал "Ти не си никакъв журналист и не си достойна да бъдеш на този фестивал". Обвинението на Вулева е и затова, че бирата е засегнала едното й око. Тя предяви и граждански иск срещу Слави в размер на 50 000 лева. От тях 20 хиляди лева са за нанасяне на лека телесна повреда и 30 хиляди лева - за накърнената й чест, достойнство и добро име.Районният съд в Балчик оправда Слави Трифонов. И осъди Вулева да заплати съдебните разноски по делото. Сега тя го обжалва пред Окръжния съд в Добрич. То беше двукратно отлагано заради неявяване на Слави Трифонов и адвокатката му. На предишното несъстояло се заседание на 13 юни съдът наложи глоба от 400 лева на адвокатката Мария Даскалова. И постанови чрез ГРАО да бъде издирен адресът на Трифонов и той да бъде призован за вчерашното заседание чрез РДВР.

Вчера в съдебната зала се появи адвокат Мария Даскалова. Слави обаче не присъстваше. В залата бе Албена Вулева с двама адвокати. В началото на заседанието те поискаха Окръжният съд да отмени оправдателната присъда за Слави, наложена от Районния съд в Балчик. Посочиха, че свидетелите, които те са довели, са описали подробно случилото се. За разлика от свидетелите на Слави, които не си спомняли нищо. Свидетелските им показания сочат, че те - във връзка със служебната им зависимост, не смеят или не могат да опишат какво се е случило - казаха адвокатите на Вулева. И добавиха, че е недопустимо по дело, по което не са събрани доказателства, съдията да излага лични възприятия как двамата са водили своите предавания, както е сторил балчишкият съдия. Според тях, няма логика Слави да се спъне случайно, а след това да я обиди, че не е журналистка и мястото й не е на фестивала в Албена.

По съвременните морални норми това не е обида, а изразяване на лично мнение, което Конституцията позволява, аргументира се адвокатката на Трифонов Мария Даскалова. След това обаче се оплака именно от свободата на словото. Заглавия във вестниците след проваленото предишно заседание били внесли сътресение в нейното ежедневие и в душевния мир на Трифонов. Стигна дотам, че да говори за нужда от нов ред в медиите в България. Жалваше се и за това, че в издание на "Сигнално жълто" била наречена "тъпа" и "простачка". "Клевета е, че колежката е наречена "тъпа". Тя не е наречена "тъпа". Не е гледала предаването, а други са й го разказвали" - контрираха адвокатите на Албена Вулева. Те заявиха, че това дело е заради примера, който Слави Трифонов дава на обществото. "Стана ясно, че Слави Трифонов работи в най-богатата медия в България - bTV. Предаването му се излъчва почти всяка вечер. Какъв е примерът, който се дава пред обществото? Може ли всеки по-богат човек по този начин брутално да въздейства върху обществото?" - попитаха адвокатите на Албена Вулева.

Адвокатите кръстосаха словесни рапири и за това доколко бирата може да увреди очите на човек. Защитниците на Вулева поискаха съдът да отмени решението на балчишките магистрати и да уважи гражданския иск за 50 000 лева. Адвокатката на Слави настоя да остави без уважение искането на Вулева и да потвърди решението на Районния съд в Балчик. Даскалова се извини за неявяването си предишните два пъти и поиска съдът да отмени наложената й глоба от 400 лева.

Съдебният състав, очевидно отегчен от театралното престараване на столичните адвокати, заяви, че ще излезе с решение в законно установения едномесечен срок. След края на заседанието Албена Вулева заяви, че очаква справедлива присъда. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДО МЕСЕЦ СЪДЪТ РЕШАВА ДЪЛЖИ ЛИ СЛАВИ 50 БОНА НА АЛБЕНА ВУЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди