изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:28 EEST
Левски взе чиста победа с минимум усилия    
СпортЛумпенизирани запалянковци могат да тръшнат вратата за Шампионската лига пред Левски

Шампионът на България Левски започна с победа кампанията си в тазгодишното издание на Шампионската лига , побеждавайки с 2:0 скромния грузински Сиони. В герой за "сините" се превърна Емил Ангелов, отбелязал едно от попаденията и фаулиран за дузпа, реализирана от Боримиров. Грозни сцени се разиграха на трибуните, откъдето летяха димки и бомбички, които вероятно ще доведат до сериозни санкции за българския клуб.

Напълно логично Левски се хвърлиха да решат мача още в началото. Въпреки сериозното си игрово преимущество обаче "сините" не стигаха до голови положения. И все пак в 19 минута, при първата си по-сериозна атака към Батиашвили Левски отбеляза гол чрез Емил Ангелов, при който останаха известни съмнения за засада.

В 27 минута Йовов пропусна сериозно положение за гол по начин, по който си може единствено той. Отлично овладяване на топката, прекрасно освобождаване от защитник и удар над вратата от 7-8 метра.

До края на първата част противно на очакваното играта бе изключително изравнена. Левски не можаха да се похвалят с нито една опасност пред грузинския страж, докато гостите играха много освободено и отправиха няколко удара към Петков. Именно Георги Петков спаси преднината на Левски в 45 минута, когато спаси удар с глава на грузински играч, останал на удобна позиция пред него.

С подновяването на играта публиката на Левски за пореден път път доказа, че не заслужава отбора си, след като от сектор Б започнаха да летят димки, а се хвърли и бомба. Безумните и просташки прояви на хулиганите от трибуните продължиха повече от десет минути и ръководството на "сините" вече усещаше солените глоби от УЕФА. В крайна сметка реферът Фриц Щуцлик спря мача в изчакване на завършек на "синята фенска простотия". Стигна се до там секторите А и В да скандират "Селяни" по адрес на сектор Б. Едно евентуално лишаване от домакинство на Левски в следващия кръг може да обезмисли месеци труд на Станимир Стоилов, Наско Сираков и всички сини футболисти.

За капак на всичко Левски играеха слабо. Играта на футболисти като Бардон и Телкийски не вървеше и това оказваше влияние на целия отбор. Наставникът на "сините" се опита да освежи атаката, пускайки в игра офанзивните Коприваров и Домовчийски.

Въпреки увеличените обороти и видимо превъзходство, едва в 72 минута шампионите стигнаха до добър шанс за гол, но Коприваров пропусна от удобна позиция. Бардон няколко минути по-късно не сполучи след заучено положениe.

В 82 минута Емил Ангелов се измъкна от пазача си и грузинският страж го фаулира. Дузпа за Левски, превърната в гол от ветерана Даниел Боримиров. 2:0 звучеше доста по-добре за българските шампиони, на фона на неубедителната игра срещу далеч по-слабия съперник. И пак Емил Ангелов бе в ценръра на събитията в 85 минута, когато не успя да преодолее Батиашвили, останал сам срещу него.

И така с минимум усилия Левски взе чиста победа, която почти сигурно ще го класира напред в турнира. Инцидентите по трибуните обаче вероятно ще доведат до сериозни наказания, като възможни са лишаване от домакинство или мач пред празни трибуни.

Левски - Сиони - 2:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Емил Ангелов 20, 2:0 Даниел Боримиров 83-дузпа

Лeвски: Георги Петков, Игор Томашич, Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Христо Йовов (69-а Милан Коприваров), Станислав Ангелов, Димитър Телкийски (69-а Валери Домовчийски), Лусио Вагнер, Седрик Бардон, Емил Ангелов, Елин Топузаков

Сиони: Зураб Батиашвили, Фридолин Бойомо, Лаша Челидзе, Давид Чичвеишвили (85-а Георги Окропиридзе), Арчил Алавидзе, Теимураз Раквиашвили, Левани Бажелидзе, Леван Шавгулидзе (64-а Заза Челидзе), Георге Кутсуруа (64-а Михаил Кубаури), Владимир Угрекхелидзе, Ерик Часем

жълти картони:
- за Левски: Ричард Еромоигбе
- за Сиони: Георге Кутсуруа и Михаил Кубаури

стадион: Георги Аспарухов
зрители: 13 500
главен съдия: Фриц Щухлик (Австрия)

http://sportni.bg


 

 


Сходни връзки

Левски взе чиста победа с минимум усилия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди