изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:36 EEST
ЗА 9-и ПЪТ КАВАРНА - ДОМАКИН НА СТУДЕНТСКИ ПЛЕНЕР НА АКВАРЕЛА И РИСУНКАТА    
КултураОт 1 до 10 август за девета поред година в Каварна ще се проведе студентският пленер на рисунката и акварела, съобщи за НДТ уредникът на художествена галерия "Христо Градечлиев" в морския град Галя Димова. И тази година общината посреща 9 студенти и един преподавател, като им осигурява техния престой в града и ще им покаже всички природни и исторически забележителности.

От своя страна студентите от великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" ще изберат как да пресъздадат красотите на морето и Каварна на платната си, като в края на пленера - на 10 август, в залите на галерията ще подредят  изложба. "По традиция всяка година идват студенти от различни университети. Тази година по изключение отново ще посрещнем възпитаници на търновския университет, тъй като интересът им към нашата община се оказа много голям" - разкри Г. Димова. Уредникът на галерията добави още, че студентите даряват изработените в рамките на пленера платна на галерия "Хр. Градечлиев". "За тези години, в които сме домакини на проявата, фондът ни се е увеличил с около 150 творби на млади художници. Не са редки случаите, когато - вече завършили своето образование, младите творци идват да участват в професионални пленери при нас" - каза още Г. Димова.
 


Сходни връзки

ЗА 9-и ПЪТ КАВАРНА - ДОМАКИН НА СТУДЕНТСКИ ПЛЕНЕР НА АКВАРЕЛА И РИСУНКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.78 секунди