изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:23 EEST
ЗАРАДИ САЖДИ В ПРЯСНО МЛЯКО "СЕРДИКА-90" АД СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО МУ    
НовиниЧитателка на НДТ купила прясно мляко за болното си дете, директно от дистрибутора на фирмата, тъй като самата тя е едноличен търговец и има търговски обект за хранителни стоки. При отваряне на пакета, вътре в млякото плували черни топчета.

"Излях млякото и черните топчета, започнаха да се разтварят" - разказа още нашата читателка. Тя донесе в редакцията злополучния пакет с малко мляко, което вече бе добило сиво-тъмно син оттенък.
Потърсихме за коментар фирмата-производител. Оттам ни посети началникът на отдел "Управление на качеството" Татяна Георгиева. След като се запозна със съдържанието на пакета, Т. Георгиева заяви: "Системата за производство на прясно мляко е напълно затворена и там няма достъп на човешки ръце". Дамата взе проба от млякото и ни увери, че ще бъде изтеглена от търговската мрежа партидата със срок на годност до 22.07.2006 г. След направен анализ в лабораторията на фирмата, както и в независимата такава на ДВСК, с нарочен факс от "Сердика-90" АД ни уведомиха, че е установено наличието на сажди в млякото, които не са опасни за живота на хората.
В подписания от Т. Георгиева протокол се препоръчва спирането на производството на прясно мляко до получаване на специално нареждане от ръководството. Специалистът препоръчва още да се направи специален инструктаж на шофьорите - закупчици, след измиване на млековозите задължително да затварят отворите на цистерните със специални филтри от плат, както и да се предостави на клиентката морално и материално обезщетение за причиненото неудобство.
 


Сходни връзки

ЗАРАДИ САЖДИ В ПРЯСНО МЛЯКО "СЕРДИКА-90" АД СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО МУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди