изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:19 EEST
"БЪЛГАРИЯ Е РАЙ ЗА ТУРИЗМА. ГОЛФЪТ Е КАТО ООН. НИЕ ВСИЧКИ СЕ ОБИЧАМЕ"    
Новини

Това заяви при вчерашната си визита в страната ни световният посланик на голфа Гари Плеър

Вчера на инспекция на строящото се голф-игрище "БлякСийРама" в местността "Табията" край Балчик бе неговият проектант и световен посланик на голфа Гари Плеър. Това е едно от 220-те игрища в света, като 40 от тях са в САЩ, които са по негови проекти.



На нарочна пресконференция пред гости и журналисти Черният рицар на голфа, както още наричат Плеър, заяви, че с огромна изненада е разгледал изграждащото се игрище и етапът, до който то е доведено. "Това, което виждам, е много повече от това, което съм си представял. Аз съм човекът, който може би най-много е пътувал и съм поразен от гледката, която се разкрива тук. България е рай за туризма. При вас времето е добро, храната е добра и хората са много приятни" - сподели впечатленията си от страната ни и от конкретната местност Плеър. Той добави още, че най-добрите туристи в света са голфьорите. "Къщите, които се изграждат в този комплекс, в САЩ биха стрували 2 млн. долара. България е нова дестинация и много хора ще дойдат тук" - каза Плеър. Средствата, които ще влязат в страната от голфа могат да бъдат инвестирани в здравеопазване, образование, за да продължи България да се развива напред смята голфъра.

"Голфът е единственият спорт, в който можеш да бъдеш шампион и на 20, и на 50 години. Той помага също да се съхрани природата. Там където има голф-игрища, те се превръщат в зелени пояси и се връщат и птиците. Аз съм на 70 години и все още пет пъти в седмицата тренирам, контролирам храната си и благодарение на това мога да пътувам все още толкова много по света, да управлявам различните си бизнеси, както и фермата си в Южна Африка" - разказа още Плеър.

Голф-легендата сподели още, че във фермата си в родната Южна Африка отглежда домашни животни - овце, състезателни коне, люцерна и зърно, както и 20 вида диви животни - сред които слонове, лъвове и носорог. Той смята, че към играта все повече трябва да се привличат младите хора. За пример даде Китай, където допреди 10 години никой не е играел голф, а сега след привличане на младите хора вече стотици са играчите.

"Ще се постарая в най-скоро време да организирам турнир двустранен между България и Южна Африка, първо тук, а после българите да дойдат в Южна Африка" - добави още Плеър.

Според него всички политици са лоши играчи, а някои от тях не могат и да броят. "Познавам всички президенти на САЩ, много други политици и видни артисти, но най-великият човек за мен е Нелсън Мандела. Заедно с него в различни благотворителни голф-турнири сме събрали над 15 млн. долара за децата и образованието на Южна Африка. Ако Мандела управляваше света, то никога нямаше да има войни. След 25 години в затвора той не мрази белите хора, а обича всички" - сподели още Плеър.

Инвестиционният проект на игрището в местността "Табията" възлиза на 103 млн. евро. Предвидено е да бъдат построени 350 къщи, като цената на кв.м е между 1500 и 1800 евро. Инвеститори на игрището са Българската голф-асоциация в лицето на нейния председател Красимир Гергов и социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, както и международната инвестиционна компания "Лендмарк пропъртис". 9 от дупките на игрището са изградени и през есента предстои да бъдат затревени. Цялото игрище ще бъде с 18 дупки и ще отговаря на всички световни стандарти, което ще позволява провеждането на международни състезания. Очаква се "БлекСий Рама" да приеме първите гости през май 2007 година. НДТ

 

 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ Е РАЙ ЗА ТУРИЗМА. ГОЛФЪТ Е КАТО ООН. НИЕ ВСИЧКИ СЕ ОБИЧАМЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.50 секунди