изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:55 EEST
ШЕФЪТ НА "ВиК": РЕЖИМ НЯМА. ДЕЖУРНИТЕ: ВОДАТА НЕ СТИГА. ГРАЖДАНИТЕ: ДЪРЖАТ НИ НА ВОДЕН РЕЖИМ    
Общество За пореден път в понеделник жителите на Добрич в жегите останаха на сухо. И този управител на "ВиК", като всички, които са сядали на шефския стол във водното дружество, се кълне, че режим на водата в града няма. Конкретно за липсата на вода в понеделник обяснението на управителя Величко Василев бе следното:

 

"Мълния удари помпена станция Гурково и изгори трафомашината. Нашите хора веднага започнаха ремонта, но високите части на града останаха без вода. През това време водоемът на Приморци се изпразни и водата дойде късно снощи. Аз на "Добротица" също нямах вода. Но режим на водата няма".

Едва ли от това, че шефът на "ВиК" у тях е бил без вода, на жителите на града им става по-леко. В същото време на кого да се вярва - на него или на дежурните на тел. 630-132, които всеки ден се различни. При позвъняване на този телефон обикновено отговорът е: "За съжаление, водата в Добрич не стига".

Изниква веднага въпросът как водата не стига, а в същото време няма режим. Обикновената логика сочи, че като има недостиг на нещо, то се налагат ограничения именно с въвеждането на някакви режими.

От страниците на НДТ питаме още водното дружество и респективно принципала му - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след като дружествата имат право да спират водата на некоректни платци, коректните платци пък имат ли право да съдят дружеството и да искат обезщетение за некачествената вода, която то доставя. Конкретно в Добрич водата, всички знаем, че е силно варовита. Към това неминуемо обаче ежедневно се прибавят и нечистотиите, които потичат от чешмите в домовете на добричлии след честите спирания. "Държа поне половин час, за да се изтече мътилката, иначе не мога да си измия дори ръцете" - жалва се домакиня. Друг читател на вестника се закани нервно, че ще съди дружеството за повредата на пералнята си, тъй като мръсната вода затлачила цетката, след което уредът изгорял, поради недостатъчно количество течност при пускане в режим на пране. Има затлачени бойлери, батерии, тоалетни каданчета... Ситуацията е рай за водомайсторите да си извадят някой допълнителен лев и ад за гражданството, което търси изход от проблема. По-възрастните се смеят ехидно: Ами ако промишлеността работеше както при социализма?

Всъщност положението наподобява както това, пак на БСП, при управлението на Жан Виденов, когато червеният ресорен зам.-министър Иван Гаджев се изцепи в Добрич, че щом не ни стигала водата, да сме пиели бира. По-късно кабинетът Виденов пи една студена вода.

В. Василев заяви в разговор с репортер на вестника, че днес ще бъдат публикувани във в. "Добруджанска трибуна" общите условия на дружеството. Според тях "ВиК" ще спира водата на некоректните платци, като Василев ни увери, че това не важи за етажната собственост, тъй като обикновено там има освен некоректни и такива, които редовно си плащат потребената вода. Това ли е единственият начин водните дружества да си съберат вземанията - като спират водата на абонатите, която и без друго не изобилства от кранчетата в домовете им - лятото заради жегите, зимата - заради студовете, един Господ знае. Докога "ВиК" в Добрич ще калкулира в цената загубите, които са далеч над нормата, друг тежък въпрос за управляващите БСП-ДПС-НДСВ. Не е тайна за никого в града, че водното дружество е апетитна хапка за всяка партия, тъй като "ВиК" е било банката "Антинари" на всички управляващи след 1989 г.

Може би е крайно време добруджанци да проявят гражданско съзнание и да потърсят правата си - реална цена на водата, която да не пълни партийни каси и това да я има - чиста, здравословна, по всяко време на денонощието. НДТ

 


Сходни връзки

ШЕФЪТ НА "ВиК": РЕЖИМ НЯМА. ДЕЖУРНИТЕ: ВОДАТА НЕ СТИГА. ГРАЖДАНИТЕ: ДЪРЖАТ НИ НА ВОДЕН РЕЖИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди