изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:28 EEST
ДОБРИЧЛИЯ НА... 168 ГОДИНИ    
ЛюбопитноВъпреки възрастта си от 168 години той и сега живее и продължава да работи в Добрич като частен магазинер.

 За първи път Тодор Пенашки разбрал, че е на изключително преклонната възраст преди десетина години, когато трябвало да се регистрира като гост в планинска хижа в Южна България. И съвсем неочаквано хижарят го запитал дали е виждал Ботев и четата му. Чак тогава Пенашки се вгледал в паспорта си и установил, че е на 158 години. Въпреки явната паспортна грешка обаче Тодор Пенашки решил да запаси паспорта-уникат, издаден му от МВР в Добрич октомври 1984 г.
ЗАРАЗЕНО МЕСО СТОИ НА СКЛАД В ДОБРИЧ?
25 тона контрабандно внесено биволско месо от Индия било лагерувано от около два месеца в добричкия Месокомбинат - пише вчера в публикация вестник "Стандарт" Месото може да пренесе у нас шап и туберкулоза - тревожи се още авторът на материала. И фирмата вносител е от Добрич - името й е "Екзита". Според единия от съдружниците в "Екзита" - Иван Тодоров, месото е говеждо и е внос от Нова Зеландия. Такова месо фирмата внася от около два месеца и половина. Г-н Тодоров се е свързал още вчера с Националната ветеринарно-медицинска служба и е настоял за пълни изследвания на месото.
НДТ - 6 август 1996 г.               
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ НА... 168 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди