изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:14 EEST
62 КАЗАНА ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ В ОБЛАСТТА СА РЕГИСТРИРАНИ    
НовиниВ Агенция "Митници" са регистрирани и 7 големи обекта за производство на алкохол, производство и търговия с горива. В края на годината се очаква да започне връщането на акциза, платен от земеделските производители за горива

До момента в Добричка област по новия Закон за данъчните складове и акцизите са издадени 62 удостоверения на малки обекти за бутилиране на ракия - казани, съобщиха от "Митница"-Добрич. Всички такива малки обекти трябва да се регистрират до края на годината. Сега за тях ставката на акциза е 0. От следващата година обаче те ще плащат акциз, равен на половината от този, който дължат големите производители на алкохол.
Изпратени са писма до кметовете на населени места. Очаква се в областта да има регистрирани над 150 казана. След изтичане на сроковете за регистрация, ще започнат проверки. Там където има нерегистрирани казан, ще се дадат предписания. Няма да се бърза с налагането на санкции, които, според ЗДСА са до 5000 лева, казаха от "Митница"-Добрич. Оттам добавиха, че в Агенция "Митници" са регистрирани, пак по същия закон, седем големи обекта в областта за производство на алкохол, за производство и търговия с горива и цигари. Има един обект за алкохол, другите са за производство на горива - два за добив на нефт и газ по северното Черноморие и един за производство на биодизел в Карапелит, макар той да е с нулева акцизна ставка. Другите обекти са за търговия с горива.
До края на годината по Закона за данъчните складове и акцизите предстои да се приемат промени и да започне връщане на акциза, който земеделските стопани са платили за използваното от тях горива. Най-вероятно това ще стане към края на годината, казаха от "Митница"-Добрич.
 


Сходни връзки

62 КАЗАНА ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ В ОБЛАСТТА СА РЕГИСТРИРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди