изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:03 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ ЛОВЕН ТУРИЗЪМ Е ЗАСТРАШЕН ОТ ПРОВАЛ    
НовиниПричината е забраната за износ на ударения пернат дивеч заради птичия грип. Очаква се Националното управление по горите до дни да излезе с решение на проблема


Забраната за износ на птиче месо заради птичия грип може да провали международния ловен туризъм у нас. Ловният сезон за прелетен дивеч се открива на 12 август. По традиция за него у нас идват много ловци от Италия и Гърция. Сега има много желаещи, но туроператорските фирми все още не записват. Изчаква се разрешение на проблема от Националното управление на горите, обясни за НДТ Калинка Тодорова - ръководител на Дивечовъдната станция в Балчик.
Проблемът е в това, че чуждестранните ловци първо няма да могат да изнесат улова си от пернати и второ - ловното им удоволствие ще е с 20 процента по-скъпо. Според Закона за ДДС, когато чужденците изнасят улова си, услугите от сферата на ловния туризъм не се облагат с ДДС. Ако обаче уловът остане у нас, те плащат ДДС върху всички услуги, както и българските ловци. Така, ако пристигнат у нас да отстрелват пернат дивеч, те ще бъдат изненадани с 20 на сто по-високи цени.
Традиционно Дивечовъдната станция в Балчик сключва договори с две големи италиански фирми. Те водят тук ловци от Ботуша. Обикновено се изнася 99 на сто от улова им.
Сега станцията, туроператорите и италианските авджии изчакват решението на Националното управление по горите. То може да реши проблема, ако намали с 20 на сто цените по ценоразписа си, обясни К. Тодорова.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ЛОВЕН ТУРИЗЪМ Е ЗАСТРАШЕН ОТ ПРОВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.00 секунди