изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:32 EEST
"АЛЕКСИЯ" СЕ ГОТВИ ЗА УНГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ    
НовиниТази година 50 деца от зоналната танцова организация ще участват в световния шампионат по шоу-денс в Риза

В момента възпитаниците на зоналната танцова организация "Алексия" усилено репетират за предстоящите си участия. От 5 до 10 октомври 35 деца ще се представят на сцената на фестивала-конкурс "Веспремски игри" в Унгария. Това каза за НДТ Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е ръководител и хореограф на "Алексия". Тя припомни, че миналата година нейните възпитаници спечелиха Гран При на същия фестивал. Сега децата ще представят десет танца. През ноември пък общо 50 изпълнители от зоналната танцова организация ще вземат участие в световния шампионат по шоу-денс в германския град Риза. "Алексия" се представи с два състава - от Добрич и Генерал Тошево. С.Мавродиева-Нейкова изказа специални благодарности към община Генерал Тошево и кмета Димитър Михайлов за това, че се поемат изцяло разходите по пътя и таксата за участие на децата от тази община. В миналогодишното издание на шампионата "Алексия" участва с трима изпълнители.
Танцов концерт "Приятели на "Алексия" ще бъде изнесен утре от 19 ч. в младежкия дом в Добрич. В него ще участват общо 100 танцьори на възраст между 8 и 16 години. Изпълнителите са от "Алексия", както и от два гостуващи руски състава - образцов ансамбъл "Осса" от Владикавказ и танцовият театър "Тель".
 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СЕ ГОТВИ ЗА УНГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди