изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:11 EEST
14 ОТ МЕСТАТА ЗА ПРОДАЖБА НА ДИНИ И ПЪПЕШИ СА ЗАЕТИ    
Новини32 места в град Добрич са определени за продажба на дини и пъпеши през лятото на тази година, съобщиха от кметството. Заети са 14 от тях, информираха от кметството. В момента продажба на дини и пъпеши се извършва в ж.к. "Балик" и по улиците "Васил Левски", "Ген. Колев", "Дунав", "Кирил и Методий", "Любен Каравелов", "Отец Паисий", "Панайот Хитов" и "Христо Ботев".

Разрешението за отдаване под наем се извършва от общината. Кандидатите за свободните места задължително трябва да представят сертификат за земеделски производители или земеделски фирми, с който да гарантират произхода на продаваната от тях стока. Търговците трябва да заплатят еднодневна или месечна такса, в зависимост от периода, в който искат да ползват отдадените им под наем места. Таксата за един месец е 18 лева на квадратен метър, а за един ден 80 ст./кв. м. Има условие отдаденото място за продажбата на дини да не е по-малко от три квадратни метра. Всички търговци, които самоволно се настаняват, за да продават земеделската си продукция, се санкционират. Проверки се правят и по сигнали и жалби на гражданите, забелязали подобни нарушения, информират от община Добрич.
 


Сходни връзки

14 ОТ МЕСТАТА ЗА ПРОДАЖБА НА ДИНИ И ПЪПЕШИ СА ЗАЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди