изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:26 EEST
СПОРТНИ НАДПРЕВАРИ УВЛЯКОХА ДЕЦАТА    
НовиниНай-активните участници в Седмицата на морето – децата от община Шабла – се включиха в редица традиционни прояви по време на седемдневката.

Състезанието “Бързи, смели, сръчни” тази година се проведе на брега на село Крапец, което даде и допълнителен стимул да домакините, състезаващи се под флага “Акула”, да се борят за победата. Така те успяха да се наложат над отборите от Шабла и Дуранкулак (останали съответно на второ и трето място) и да защитят първенството си в крайморските плажни игри, което извоюваха миналата година.

Състезание по колоездене пък събра любителите на този спорт дни по-късно на площада в Шабла. Там малките велосипедисти трябваше да докажат не само, че са достигнали майсторски клас в управлението на своите колела, но и че умеят го да съчетават с точна стрелба. Първи сред момчетата стана Симеон Цонков с общо време от двата състезателни тура 1 минута и 28 секунди, следван от Владислав Овчаров, Даниел Иванов и Ивайло Кирилов. Най-бърза от момичетата се оказа Николета Анастасова (2 минути и 38 секунди), а след нея се наредиха Сияна Томова и Магдалена Петрова. В смесената група на най-малките най-бързо завъртяха педалите Даниел Галинов, Петър Илиянов и Живко Емилов.

Най-добрите гребци сред шабленските малчугани, ежегодните участници и победители в детската регата “Борко”, се включиха в проявите в рамките на Седмицата на морето с демонстрация на състезание по тласкане, гр*** и ветроходство. Преди да пуснат във вода своята нова яхта, те изпълниха ритуала по кръщаването й. Седемгодишната Ралица Статева, която стана кръстница на “Морски дух”, пожела на екипажа й безаварийно плаване и попътен вятър. Всички деца получиха трофейни подаръци за спомен от паметния ден, но в повод за най-голяма радост се превърна платното за яхтата, дарено им от организатора на регата “Борко” Васил Попов. Така той за пореден път показа уважение за успехите и подкрепата си към труда на самоотвержените ни гребци. Годината със сигурност ще предложи още много спортни вълнения за децата, но тези от лятото със сигурност ще останат незабравими за много от тях. НДТ

 


Сходни връзки

СПОРТНИ НАДПРЕВАРИ УВЛЯКОХА ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди