изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:20 EEST
ОРДЕН "ПЕТЪР ВЕЛИКИ" ПОЛУЧИ КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ    
НовиниКметът на община Каварна Цонко Цонев е получил орден "Петър Велики" I степен и грамота - за заслуги и личен принос в укрепването на дружбата и сътрудничеството между България и Русия, съобщиха от общината.


Отличието му е връчено от адмирал Василий Коневски - герой на Съветския съюз, участник във Великата отечествена война. Той е първият човек в света, обиколил земното кълбо под вода с атомна подводница, наричан още подводният Гагарин. На церемонията, състояла се след откриването на паметника на адмирал Ушаков на нос Калиакра, са присъствали още посланикът на Русия А. В. Потапов и генералният консул на Русия във Варна А. Шелкунов. Валерий Ганичев - председател на съюза на писателите на Русия, подари на Цонко Цонев икона и своята книга за адм. Ф. Ушаков "Жизнь замечательных людей".
Един от носителите на орден "Петър Велики", първа степен, е президентът на Русия Владимир Путин. С него са удостоени индустриалци, учени, дейци на културата, кметове от различни европейски страни. Българите, удостоени с този орден, са кметовете на Велико Търново д-р Румен Рашев, на Варна Кирил Йорданов, както и бившият кмет на София Стефан Софиянски.
 


Сходни връзки

ОРДЕН "ПЕТЪР ВЕЛИКИ" ПОЛУЧИ КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОРДЕН "ПЕТЪР ВЕЛИКИ" ПОЛУЧИ КМЕТЪТ НА КАВАРНА ЦОНКО ЦОНЕВ
Автор: Anonymous да 2006-08-14 @ 23:54 EEST
Поздравявям г-н Цонев,за награждаването.Той е от малкото хора,които знаят,че посоките на света са четири,а не само една --запад.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди