изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:30 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите три    денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 21 престъпления и  произшествия.

  На 12.08.2006 г. във Второ РПУ Добрич е получено съобщение затова, че около 23.30 часа на 11.08.2006 г. неизвестни лица са извършили кражба на около 30 м меден проводник от помпена станция в с. Воднянци. По случая служителите на полицейското управление провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителите.
  На 12.08.2006 г. служители от ОДП- Добрич са задържали 47 годишен мъж от гр. Ген. Тошево, непосредствено след извършена от него кражба на дрехи от магазин, находящ се в централната част на гр. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.
  За изминалите денонощия от служители на Първо РПУ - Добрич, РПУ- Генерал Тошево и РПУ - Каварна, са установени трима водачи на леки автомобили от гр.Добрич, с. Василево, общ. Добричка и гр.Каварна, съответно на 20, 45 и 35 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1,36, 2,84 и 1,33 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
  Материалите по трите случая се подготвят за досъдебни производства.

  През изминалите 3   денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 1 ПТП с 1 загинал, 2 ПТП с ранени граждани и 10 ПТП с материални щети по автомобилите.
  На 11.08.2006 г. са възникнали 2 пътно-транспортни произшествия на територията на РПУ Каварна. Около 15.50 часа в гр. Каварна, 30-годишен водач на л.а. "Форд Фиеста" е ударил пресичащия пътното платно 80-годишен велосипедист. В резултат на катастрофата е пострадал 80-годишният мъж, който е настанен за лечение в МБАЛ гр. Добрич.
  На 11.08.2006 г. е станало пътно-транспортно произшествие  по пътя с. Българево- гр. Каварна, при което са се блъснали товарен автомобил "ЗИЛ, управляван от 54-годишен мъж и автобус "Неоплан", управляван от 36-годишен водач. В резултат на катастрофата е загинал водачът на товарния автомобил, а 48-годишна пътничка от автобуса е пострадала.
  На същата дата, около 13.00 часа по пътя гр. Генерал Тошево- с.Кардам, 61-годишния водач на л.а. "ВАЗ 2103" е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на катастрофата е пострадал пътуващия до водача 45-годишен мъж от с.Йовково, който е настанен за лечение в МБАЛ гр. Добрич.
 Причините за възникналите ПТП се изясняват.
 Във връзка с възникналите тежки пътно-транспортни произшествия, ОДП-Добрич апелира към гражданите за стриктно спазване правилата за движение с цел запазване живота и здравето на хората.

   През изминалото денонощие поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич са  участвали в гасенето на 10 пожара, 9 от които са на сухи треви и отпадъци. Служителите на дирекцията са участвали и в 3 аварийно-спасителни дейности.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди