изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:12 EEST
Домашен арест за убийство след неосъществена пенсионерска сласт    
Ред и сигурностСофийският градски съд освободи от ареста и наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на Пенка Ценова, родена през 1941 г., жител на Мездра.

Жената е обвинена в убийството на Ангел Балкански, който е с няколко години по-голям от нея.

Според обвинителния акт, Ценова го е убила на 3 март 2005 г. в столичния квартал "Люлин 6" по особено жесток начин - нанесла му 15 прободни рани с нож, след което го поляла с киселина.

Балкански е намерен от сина му на 20 март. Делото срещу Ценова започна на 4 юни 2006 г. Дотогава тя е била с мярка за неотклонение "домашен арест", но след като не се е явила на съдебното заседание на 4 юни, съдът й е наложил мярка "задържане под стража".

С Балкански тя се запознала чрез обява във вестник. В обясненията си обвиняемата заявява, че е убила Балкански, защото той искал полово сношение с нея, въпреки че имал проблеми с потентността.

След като дълго я измъчвал, тя го убила. Пред съда подсъдимата днес каза, че не се чувства виновна, поиска да бъде освободена от ареста и да й бъде наложен "домашен арест".

По делото има документи, които доказват, че в продължение на пет години Ценова е пускала обяви във вестници за запознанства. Осъществявала е контакти с мъже от Габрово, София и Ловеч, като се е срещала лично с тях.

Ако Ценова отново тя не се яви на съдебно заседание, или се отклони от наложената мярка, специално ще й бъде наложена най-тежката процесуална мярка за неотклонение "задържане под стража", реши съдът.

Днешното определение на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок.  http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Домашен арест за убийство след неосъществена пенсионерска сласт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди