изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:56 EEST
ПРОДЪЛЖАВАТ БЛАГОУСТРОЙСТВЕНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ДОБРИЧ    
НовиниКметът Детелина Николова иска строг контрол в центъра, където търговци изхвърлят на нерегламентирани места множество отпадъци

Във връзка с предстоящото начало на учебната година започна кампанията по маркиране на пешеходни пътеки пред училища и детски градини, съобщи вчера на традиционната кметска оперативка зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Той информира още, че е завършил ремонтът на покрива на детска ясла 1, както и 50 % от ремонтните дейности в детска ясла № 30.
През тази седмица ще продължи подновяването на отделни участъци от плочите пред Драматичен театър "Йордан Йовков" и по ул. "Независимост".
Продължава благоустрояването на обекти по проекта за публично-частно партньорство, като през тази седмица се довършват тротоарите по улиците "Велико Търново" и "Загоре". Общо 11 са обектите по програмата "Малки обекти", по които работи кметството, съвместно с гражданите на Добрич. Още 10 нови заявки са в процес на обработка, като с тях ще бъде достигнат отпуснатият от ОбС лимит за тази програма, каза още арх. Ганчев.
Продължава ремонтът на налични и монтажът на нови осветителни тела по ул. "Никола Петков", ул. "Кирил и Методий" и в района на лозята с допълнително отпуснатите от ОбС 16 хил. лв. Зам.-кметът информира още, че досега кметството е разчистило 8 нерегламентирани микро-сметища и продължава работата по почистване дерето на река Суха.
Работи се също по включванията към новия водопровод по ул. "Сан Стефано".
Кметът на Добрич Детелина Николова поиска екоинспекторите от общината да извършат проверки в централната градска част и да наложат, ако е необходимо, санкции на търговците, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за това места, като създават микросметища. Д. Николова заяви още, че ще поиска при среща с ръководителя на сметопочистващата фирма "Шеле" да бъде направен нов график за почистване на кошчетата с отпадъци в градския парк, където в неделя вече е затрупано от петъчната и съботна вечери с полиетиленови бутилки и други отпадъци.
 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВАТ БЛАГОУСТРОЙСТВЕНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди