изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:35 EEST
ПРЕДСТОИ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ С НПО    
НовиниВ четвъртък ще се състои официалното подписване на договори с неправителствените организации за финансиране на изпълнението на проекти за граждански инициативи в полза на местната общност, съобщават от пресслужбата на община град Добрич. Припомняме, че след индивидуалното оценяване на проектните предложения петчленната комисия в състав от служители на кметството и общински съветници класира общо 10 неправителствени организации, от общо участвалите с предложения 12.

 Най-високо оценен е проектът "Еднакви в различието" на сдружение "България Вита", за който са одобрени 2000 лв. Веднага след него по точки с одобрени за финансиранe 1400 лв. следва проектът "Добруджа - наша любов" на читалище "Йордан Йовков". На трето място е Спортен клуб по бадминтон с проект "Да забравиш различията, да приемеш другостта" (превенция на здраве и социална адаптация на хора с увреждания), който ще се финансира с 1500 лв. Сред одобрените са и проектите на читалище "Романо Дром", Училищно настоятелство на ОУ "Христо Ботев", Сдружение на писателите, СИ Надежда, Интеграция към просветление - Рома, ХобиСклуб и Туристическо дружество "Батовска долина" - Добрич. Избраните проекти ще бъдат финансирани през 2006 година от общинския бюджет. Изпълнението на финансираните проекти трябва да приключи до края на годината. Председателят на комисията Даниела Милкова бе казала пред НДТ, че се е наложило като цяло всички проекти да бъдат редуцирани, тъй като финансовият ресурс, с който разполага общината, не е толкова голям, колкото е стойността на проектите. Два от проектите, които не са одобрени от комисията, са насочени за следващата година.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ С НПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди