изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:45 EEST
Екип от Кралското дружество за защита на птиците е на посещение в Добричко    
ЕкологияДобрич. Екип от Кралското дружество за защита на птиците и независим експерт по местообитанията от Швейцария са на обиколка в Добруджа. Причината - многото инвестиционни проекти за ветрогенератори в района на Балчик, Каварна, нос Калиакра.

Юристката Хелен Байрон, Марк Дей, който отговаря за партньорството с Българско дружество за защита на птиците и независимият експерт Феликс Леисти съгласуват местните методики с европейските и наблюдават миграцията на птиците. Тази седмица е най- масовият прелет на щъркелите. Само за един ден над Каварна са преминали 60 хиляди птици. Бернската конвенция, която следи случая с българските генератори, даде препоръки на МОСВ и правителството за извършването на качествени оценки за въздействие върху околната среда на ветрогенераторите и спиране на неподходящите проекти. Разрешените генератори в района на Балчик са 12, а в Каварна, Българево и Русалка достигат 130. Експертите се срещнаха с инициативен комитет, създаден от местни хора в Балчик и с ръководството на “Албена” АД. Западните туристи избират курорта заради красивата природа наоколо. Тези съоражения се виждат от повече от 10-15 км и не се харесват на чуждите гости. В дългосрочната програма на “Албена” за привличане на туристите се отделя специално място за опазването на околната среда, посочват от БДЗП.
Информацията е на радио Добруджа.
http://focus-news.net
 


Сходни връзки

Екип от Кралското дружество за защита на птиците е на посещение в Добричко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди