изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:13 EEST
България влезе в Шампионската лига    
Спорт  България дочака отбор в Шампионската лига! Българският шампион Левски се класира за групите на най-комерсиалния клубен турнир, след като в мач реванш срещу Киево направи равенство 2:2 и с общ резултат 4:2, “сините” постигнаха мечтания пробив.

Двубоят започна равностойно, като в началните минути нямаше сериозни опасности за гол пред двете врати. Българите нанесоха своя първи удар в 35-ата минута, когато Димитър Телкийски стреля безупречно с левия крак и прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на домакините. До края на полувремето “сините” успокоиха играта и не допуснаха нападателите на Киево да застрашат вратата на Петков. Втората част започна по възможно най-добрия начин за възпитаниците на Станимир Стоилов. Още във втората минута след подновяването на играта Седрик Бардон матира за втори път вратаря на домакините Сичиняно и направи резултата 2:0 за Левски. Французинът опъна мрежата на италианците след като овладя топката на границата на наказателното поле и с плътен удар от границата на наказателното поле класира българите в Шампионската лига. Две минути по-късно Амаури върна едно попадение, след като при центриране от ляво надскочи Игор Томашич и с глава направи резултата 1:2. Последваха няколко опасни удара от далечни дистанции на “летящите магарета”, спасени с вещина от Георги Петков, който за пореден път доказа голямата си класа. Наставникът на веронци Джузепе Пилон направи няколко промени в състава си, които доведоха до изравняване на резултата. Влезлият като резерва Лусиано центрира отдясно и Амаури реализира второто си попадение в срещата, след като с глава опъна за втори път мрежата на Петков. До края на двубоя пред двата отбора не се откриха повече положения за гол и след 2:2 във Верона, Левски затвърди голямото си израстване с класиране в групите на мечтаната Шампионска лига!!!

Левски ще бъде в урната на аутсайдерите при жребия в Шампионската лига
Левски ще бъде в четвърта урна, където са аутсайдерите, при жребия за Шампионската лига. Освен новия европейски футболен герой на България там ще бъдат посатвени още отборите на ФК Копенхаген, Андерлехт, Динамо Киев, Шахтьор Донецк, Галатасарай, Хамбургер и Спартак Москва. Това означава, че тези отбори не могат да се паднат в една група с Левски. Ето и разпределението в другите три групи:

ПЪРВА: Барселона, Милан, Реал Мадрид, Интер, Ливърпул, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Валенсия
ВТОРА: Лион, Порто, ПСВ Айндховен, Байерн, Челси, Рома, Селтик, Лил
ТРЕТА: Спортинг Лисабон, Бенфика, Бордо, Стяуа, Вердер, Олимпиакос, ЦСКА Москва и АЕК.

http://www.focus-sport.net

 


Сходни връзки

България влезе в Шампионската лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди