изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:53 EEST
В ДОБРУДЖА ГОСТУВА КРАЛСКОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ    
ЕкологияПредставители от Кралското дружество за защита на птиците гостуват в Добруджа, съобщи за НДТ регионалният координатор на Българското дружество за защита на птиците Иван Иванов. "Идването им е продължение на дългогодишната ни съвместна работа. Конкретно съвместните ни усилия са насочени към изграждането на ветреноенергийни паркове по Северното Черноморие.

 България е единствената страна, която има издадено предписание за неспазване на Бернската конвенция" - разказа още И. Иванов. "Исканията ни, както и на инициативните комитети, които ни подкрепят, е да има ясни правила. Издигането на заявените от различни инвеститори ветрогенератори ще превърне червения нос на България - Калиакра, в носа на перките" - добави още И. Иванов. В състава на делегацията влиза и Ф. Леисти - независим експерт от Швейцария, който ще изготви мониторингов доклад по спазването на Бернската конвенция. Докладът ще бъде представен в европарламента и пред Европейската комисия, добави още Иванов. Групата, която е на посещение у нас, се е срещнала и с ръководството на "Албена" АД. И. Иванов заяви, че изпълнителният директор на комплекса Красимир Станев е изказал притеснението си от липсата на държавна политика по отношение развитието на туризма у нас. "Кр. Станев заяви, че ветроенергийните паркове ще се отразят негативно на отрасъла и Албена ще реализира 30 % спад на туристопотока, което ще рефлектира и върху заетостта, която Албена осигурява като работодател" - каза още Иванов.
 


Сходни връзки

В ДОБРУДЖА ГОСТУВА КРАЛСКОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди