изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:42 EEST
ОБСЪЖДАХА ТРАНСГРАНИЧНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА    
НовиниВ работни срещи в Констанца, Румъния, са участвали от 19 до 23 август зам.-областният управител инж. Михаил Стоев и директорът на Държавно лесничейство - Добрич - Цанко Николов.

Целта им е била осигуряване на сътрудничество при разработване на съвместни екологични проекти в защитените територии и интегрирано управление на крайбрежните зони  между компания  WES-Белгия, Област Тулча, Област Констанца и Област Добрич. Представена е възможността да кандидатстване с проекти пред Фламандското общество. Финансирането им е до 300 000 евро, а срокът до 3 години. Предложено е сътрудничество с WES при изготвяне на проектни предложения за интегриране на териториите и за интегрирано управление на крайбрежните зони. От Областния съвет в Констанца са предложили проекти в областта на валоризиране на туристическия потенциал в Добруджа, който включва изготвяне на географски информационни системи и изготвяне на стратегия от действия срещу наводненията. На срещата е представена идеята за изготвяне на проект за интегрирана стратегия  за развитие на туризма по Черноморското крайбрежие в Румъния, Украйна, България и Турция.
Инж. Михаил Стоев се е срещнал и с Емилия Муринеану - директор на Регионалната агенция по заетостта в гр. Констанца. На срещата е обсъдена възможността за партньорство между регионалните агенции по заетостта в Констанца и Варна. 
На 6 октомври ще се проведе работна среща в Силистра между областите Добрич и Констанца, както и Държавно лесничейство, за подготовка на проект за включване на защитените зони в Географска информационна система и изграждане на инфо-кьошкове по програма ФАР. Водеща страна по него ще бъде Добричка област.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАХА ТРАНСГРАНИЧНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди