изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:46 EEST
11 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА В ГИМНАЗИИТЕ СЛЕД 7 КЛАС    
Образование169 са незаетите места в школата в града след 8 клас. Първолаците в Добрич са по-малко от учебната 2005/2006 г.


Общо 169 са свободните места в школата в Добрич след 8 клас, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Ваня Балчева. 11 са свободните места след завършен 7-и клас. На 100 % приемът е изпълнен в професионалните гимназии по икономика и туризъм в града. В езиковата гимназия има само едно свободно място с френски език. Най-слаб е приемът в СОУ "Дора Габе", добави още В. Балчева.
Общо 69 деца са на поправка през септември, като по 10 ученици ще се потят над изпити в училищата "Бачо Киро" и "Св. Св. Кирил и Методий". От кметството добавиха още, че по проекто-образец от юни първолаците в Добрич тази година са 868 деца. За сравнение миналата година в класните стаи за първи път в Добрич са влезли 895 деца. Колко точно ще бъдат първокласниците ще стане ясно едва току преди началото на учебната година, тъй като има дублиране.
От общината заявиха още, че е пристигнала заповед на просветното министерство, в която се казва, че стартът на учебната година трябва да бъде едновременен във всички училища в страната, като церемонията трябва да започне точно в 9 часа на 15 септември с химна на републиката. Същевременно продължават да текат ремонтите в школата, като за обновяването на училищата и дворовете се влагат 586 хил. лв., добави още В. Балчева.
 


Сходни връзки

11 СА СВОБОДНИТЕ МЕСТА В ГИМНАЗИИТЕ СЛЕД 7 КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди