изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:51 EEST
В РЕАНИМАЦИЯТА - СПАСИТЕЛИТЕ НА ЖИВОТА ИЗЯВЯВАТ СЕБЕ СИ С ВСЕОТДАЙНОСТ И ЧОВЕКОЛЮБИЕ    
ОбществоНа 28 юли коварството на съдбата ме отведе на операционната маса в добричката болница.

След непосредствената загриженост на лекарския екип ми бе извършена хирургическа операция, с която бях изведен от здравословните си проблеми, за да продължа живота, с който Бог ме е дарил.
Събуден от анестезиологичния ми сън, бях настанен в болничното легло в едно от помещенията на Отделението по анестезия и интензивно лечение. Не осъзнал се още в обстановката, съзрях бързащи хора в бял екип да сноват забързани край болничните легла, унесени в грижите си да изпълняват човешкия си дълг към страдащите пациенти. Изведнъж настъпва грижовна възбуда. Внасят изпаднал в безнадеждна кома 17-годишен удавник. Грижите за спасяването му от спасителите на живота са неописуеми.
Цялата тази картина, запечатана в будността ми, озари в мен светлината на човешката добродетел, проявена от тези труженици, посветили себе си на всеотдайността в името на висшето човешко благо - ЖИВОТА.
Не мога да отправя тези мои чувства на признание персонално към някого, за да не бъде упрекнат в ласкателство. Мога само да възкликна с изблика за преклонение към делата им с израза: Хвала на Вас човеколюбци!
Искам тези мои искрени чувства да се въплътят и в сърцата на ония хулители към хората, посветили себе си на нашето здраве, за да разберат, че не всички от тях робуват на изкушенията за самоугодство.
Благословени бъдете Вие хора, закрилници на човешкото здраве!
Бог да Ви закриля с многолетие!

Стоян Бъчваров, Добрич

 


Сходни връзки

В РЕАНИМАЦИЯТА - СПАСИТЕЛИТЕ НА ЖИВОТА ИЗЯВЯВАТ СЕБЕ СИ С ВСЕОТДАЙНОСТ И ЧОВЕКОЛЮБИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди