изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:28 EEST
ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО ЗАМИНА ЗА СЛОВЕНИЯ    
Култура"Бърз поглед" е игралният филм, който отнесе Гранд при на Четвъртият международен фестивал за късометражни филми "В Двореца" в Балчик. Режисьор и сценарист е Матиаж Иванишин от Словения.

Това стана ясно на официалната церемония по връчване на наградите и закриване на фестивала на 9 септември. За експериментален филм печели филмът "Аусмане" от Франция и Сенегал на Дайна Гайч, а в категорията за документално кино награда отнесе "Интимност между непознати" - Великобритания на Ева Вебер. В раздела за анимация призът е за филма "Заек" на Рън Рейк от Англия.
Специалната награда на журито печели документалният филм "Мотодром" на Йорг Вагнер от Германия.
След гласуване публиката статуетката на фестивала в категория за Български филм, сред 12 номинирани, бе за филма "Алтънджиите идат", чийто режисьор и сценарист е Никола Бошнаков.
Отличени бяха и хората участвали през фестивалните дни в майсторките класове по монтаж - Симеон Симеонов и режисура - Магдалена Илиева. Тяхната награда е обучение за късометражен филм в Бристол, Англия.
Награди бяха връчени и за 48 часовото предизвикателство и за 24 часовото предизвикателство за реклама, осигурени от спонсорите на фестивала - Vivatel и Epple Computer.
По време на целия фестивал, който започва от 2-ри септември, 160 свои филми показаха студенти от България, Австралия, Азербайджан, Бразилия, Германия, Грузия, Гърция, Китай, САЩ и много други.
 


Сходни връзки

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО ЗАМИНА ЗА СЛОВЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди