изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:05 EEST
ДВАМА ЗАГИНАЛИ ПРИ СРУТВАНЕ НА СГРАДА В СОФИЯ    
Новини

Най-малко двама души загинаха при срутване на стара сграда на ул. "Алабин" в центъра на София. Загиналите са момичета на видима възраст около 20 години. Жертвите са загинали на място, след като автомобилът им, с който пътували по улицата, бил затрупан и размазан напълно. Пожарникарите разразяха колата, за да могат да извадят телата.



 

Според БТА две деца и една жена са затрупани по първоначални данни от срутената сграда в центъра на столицата. Децата са минавали до сградата, а жената е в затрупан автомобил, обясниха разследващи.

По непотвърдена информация на свидетели на инцидента най-малко 15 души са затрупани.

Все още не е ясно каква е причината за инцидента, нито дали на мястото е имало работници или други случайно преминаващи граждани.

Срутилата се сграда се намира на ул. "Алабин" 39, до магазините "Бонжур" и "Бата". Къщата е била необитаема, магазин "Бата" е бил на партера на сградата.

През последните няколко дни там е извършван ремонт.

Затрупани са и паркиралите по улицата коли. На мястото на инцидента са 9 линейки и 3 пожарни коли.

Министър-председателят Сергей Станишев пристигна на мястото на срутената сграда в центъра на столицата. Там са още и министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски и вицепремиерът Емел Етем.

Спасителните действия продължават, като на мястото са пристигнали и планински спасители.

http://darik.net/

 

Целият център на столицата е блокиран за движение
19 септември 2006 | 19:28 | Агенция "Фокус"
София. Целият център на столицата е блокиран за движение, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Затворени са централни улици и пътни артерии, за да се осигури трасе за линейките на "Бърза помощ". Забранено е преминаването през жълтите павета пред парламента, по улиците "Гурко", "Раковски", в района на площад "Македония", както и в района на паметника Левски.
Полицейски коли има и пред Института "Пирогов".
На мястото на срутването на сградата на ул. "Алабин" всички малки улички също са затворени за преминаване.
Стара сграда се срути на ул. "Алабин" 39 около 18 ч тази вечер. Загинали са две млади момичета, на видима възраст - 18 - 19 години. Разчистването и спасителните работи продължават.

Обучени кучета търсят пострадали под отломките на сградата, която се срути на улица “Алабин”
19 септември 2006 | 19:24 | Агенция "Фокус"
София. Обучени кучета търсят пострадали под отломките на сградата, която се срути на столичната улица “Алабин”, предаде репортер на Агенция "Фокус".
На мястото на инцидента в момента са премиерът Сергей Станишев, министърът на вътрешните работи Румен Петков, министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски и министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Там пристигнаха и столичният кмет Бойко Борисов, и зам.-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев.
Никола ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

ДВАМА ЗАГИНАЛИ ПРИ СРУТВАНЕ НА СГРАДА В СОФИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди