изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:10 EEST
Ново ваканционно селище ще бъде изградено в община Каварна    
НовиниСофия. В началото на 2007 година ще започне изграждането на ново ваканционно селище на територията на община Каварна, съобщи на пресконференция кметът на града Цонко Цонев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Цонев уточни, че компанията “ Bulgarian Land Development PLC –BLD” е подписала договор за покупката на терен, разположен на територията на общината на цена от 2,1 млн. евро. Според управителя на компанията Димитър Савов закупеният терен представлява 85 000 квадратни метра земеделска земя. По неговите думи компанията ще започне процедура по придобиването на разрешителни за строежа на ваканционното селище , като се очаква строежът да започне в началото на следващата година. Савов допълни, че ще бъде построен хотелски комплекс с различни спортни съоръжения, като по този начин ще се създаде възможност за откриването на нови 120 работни места.
“По предварителни оценки крайната пазарна стойност на обекта ще възлезе на около 100 млн. евро”, каза още управителят на компанията -изпълнител. По думите му теренът е разположен между Балчик и Каварна и представлява едно от най-атрактивните места по българското Черноморие, а в близост до него в момента се сторят три международни голф игрища и спа-съоръжения.
 


Сходни връзки

Ново ваканционно селище ще бъде изградено в община Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди