изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:50 EEST
КОКАИН ИЗПЛУВА НА ПЛАЖА В АЛБЕНА И КРАНЕВО    
Новини 2 килограма кокаин е изхвърлило морето край Албена и Кранево, научи НДТ. Новината бе потвърдена от окръжния прокурор на Добрич Георги Коларов. Той съобщи, че на 14 септември край Албена и Кранево са намерени два пакета по един килограм кокаин, като по всяка вероятност това е част от пратката, изхвърлена на брега в Златни пясъци на 13 септември.

Тогава сервитьорка намери чувал кокаин пред хотел “Астория” в курорта. От чувала полицаите извадиха 23 пакета с размери 20 на 30 сантиметра, а общото количество на дрогата бе 24,5 кг.

Пакетът, изхвърлен от морето в Кранево, е с бял поплавък със синьо ухо и въже, разбра НДТ. Според източници на вестника, кокаинът в Албена е бил изхвърлен пред хотел “Мура” и е намерен от германски турист. Пакетът е бил без поплавък. Пак според източници на НДТ, цялото количество кокаин е било в морето далеч преди 13 и 14 септември. На 11 септември вечерта в района на ресторант “Арабела” в Албена водата изхвърлила пред турист бял поплавък със синьо ухо и въже. Предполага се, че към него е бил закрепен пакетът кока, открит пред хотел “Мура”.

За последните два случая е образувано отделно дознание, но почти сигурно е, че делото за изхвърления кокаин по Северното Черноморие ще е едно, съобщи Георги Коларов.

Чистотата на наркотичното вещество е 81 %. Според цени за нуждите на съдопроизводството за кокаин по трафика, един грам струва 280 лв., а от един грам се изготвят две дози.

Припомняме ви, че на пресконференция преди седмица от министерството на вътрешните работи съобщиха, че намереният кокаин най-вероятно се е откъснал от плавателен съд извън нашата акватория. Анализът на наркопазара у нас е показал, че кокаинът не е бил предназначен за страната ни. За случая са информирани партньорски служби в чужбина. От МВР уточниха, че цената на намерения кокаин е около 8,5 млн. лв.

В резултат на предприетите мерки и стриктния режим, наложен по границата, вече се регистрира изместване на пазара на наркотиците.

Намерената дрога в Албена и Кранево ще бъде изпратена в Агенция "Митници", където ще бъде унищожена. НДТ

 


Сходни връзки

КОКАИН ИЗПЛУВА НА ПЛАЖА В АЛБЕНА И КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди