изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:11 EEST
ЦВЕТА РАЙЧЕВА ОТ ШУМЕН - НАЙ-АТРАКТИВНА МАЖОРЕТКА    
НовиниИзпълнителите бяха оценявани от 7-членно жури с председател Федя Лобанов

Приключи четвъртото издание на Националния фестивал на мажоретния танц с международно участие, който се провежда в Добрич и курортния комплекс "Албена". Днес се състояха награждаването и галаконцертът на лауреатите. Във фестивала участваха около 500 изпълнители. Те бяха оценявани от жури с председател Федя Лобанов /балетмайстор, хореограф, доайен на модерния танц в България/ и членове: Ирина Войцеховская /директор на Център за развитие и култура "Интерарт" и на "Мажоретни фестивали" в Москва/, Любомир Кацаров /солист-балетист на Варненската опера и преподавател в СМУ/, Стефан Вапцаров /организатор фестивали и младежки дейности в община Добрич/, Биляна Масларова /балетен педагог, хореограф и ръководител на състав във Велинград/, Светла Кимилска /хореограф и ръководител на мажоретен състав "Светла" в Елин Пелин/ и Никола Ханджиев /старши експерт в Националния дворец на децата в София/.
В категорията "Парадни мажоретки" в първата възрастова група на първо място е ЦДГ "Изворче" от Шумен, на второ - ЦДГ "Космонавт" от Шумен, а на трето - ЦДГ № 29 от Добрич. Във втората възрастова група тук на първо място е мажоретният състав при детския комплекс в Димитровград, на второ - съставът при детския комплекс в Мездра, а на трето - съставът при Ученическа спортна школа в Шумен. В категорията "Спортни мажоретки" в първа възрастова група на първо място е мажоретен състав при УСШ в Шумен, на второ - децата от ДК в Димитровград, на трето - представителите на детския комплекс в Мездра. Във втората възрастова група на категорията "Парадни мажоретки" класирането е следното - I - мажоретният състав при ДК в Мездра, II - съставът при СОУ "П.Р.Славейков" в Добрич,  III - съставът при ДК в Димитровград. Трета награда има мажоретният състав при ОДК "Малкият принц" в Тервел. Изпълнителите от УСШ в Шумен имат втора награда във втората възрастова група при спортните мажоретки, а съставът "Уондърс" от София е на първо място. В третата група на парадните мажоретки първи е съставът от Ловеч, втори - "Пик" от Пазарджик, а трети - УСШ от Шумен. В тази възраст при спортните мажоретки първи са "Уондърс" от София, втори - УСШ-Шумен, а на трето място са спортен клуб "Титан-2005" и състав Вихрен" от Сандански.
Връчени бяха и няколко специални награди. За най-атрактивно мажоретно шоу бяха отличени изпълнителите от УСШ-Шумен. Диплом за отлично представяне получи съставът при ОДК в Пловдив. Наградата за най-малка мажоретка грабна Даяна Димитрова от ЦДГ "Космонавт" в Шумен. Призът за най-атрактивна мажоретка получи Цвета Райчева от УСШ-Шумен.
 


Сходни връзки

ЦВЕТА РАЙЧЕВА ОТ ШУМЕН - НАЙ-АТРАКТИВНА МАЖОРЕТКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.18 секунди