изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:32 EEST
България трябва да продължи с реформата в съдебната си система, подчерта Оли Рен    
Европейски съюзСтрасбург. България трябва да продължи с реформата в съдебната си система и постигна голям напредък в областта на гарантирането на доброто й функциониране. Напредък беше отбелязан и в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това заяви Оли Рен, европейският комисар по въпросите на разширяването на ЕС пред Европейския парламент, където представи мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния по пътя им към пълноправното членство в ЕС.
Заключенията от доклада изтъкват необходимостта от предприемането на допълнителни мерки до практическото приемане на България в ЕС.
Затова и ние подготвихме механизъм, който да ни позволи едновременно да спомогнем страните в продължаването на реформите, както и ще настоява България и Ръмуния да представят редовни доклади, първият от които трябва да представен през март 2007 г.
В случай, че поставените задачи не бъдат изпъленни, Европейската комисия няма да поколебае да приложи предвидените в Договора за присъединяване предпазни клаузи, допълни Оли Рен.

България трябва да продължи с реформата в съдебната си система, подчерта Оли Рен
26 септември 2006 | 16:19 | Агенция "Фокус"
Страсбург. България трябва да продължи с реформата в съдебната си система. Страната постигна голям напредък в областта на гарантирането на доброто й функциониране. Напредък беше отбелязан и в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност. Това заяви Оли Рен, европейският комисар по въпросите на разширяването на ЕС пред Европейския парламент, където представи мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния по пътя им към пълноправното членство в ЕС.
Заключенията от доклада изтъкват необходимостта от предприемането на допълнителни мерки до практическото приемане на България в ЕС.
Затова и ние подготвихме механизъм, който да ни позволи едновременно да помогнем на страните в продължаването на реформите, както и ще настоява България и Румъния да представят редовни доклади, първият от които трябва да представен през март 2007 г.
В случай, че поставените задачи не бъдат изпъленни, Европейската комисия няма да поколебае да приложи предвидените в Договора за присъединяване предпазни клаузи, допълни Оли Рен.

Приемането на България и Румъния е фундаментална част от петото разширяване на ЕС, Паула Лехтомааки
26 септември 2006 | 16:26 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Приемането на България и Румъния е фундаментална част от петото разширяване на ЕС, заяви министърът на външната търговия и развитието на Финландия, настоящия председател на ЕС.
Ние се надяваме, изискваните реформи да бъдат изпълнени без забавяне. Председателството на ЕС благодари на България и Румъния за положените усилия за покриване на критериите за членство.
Финландското председателство на ЕС ще направи допълнителна оценка на заключенията, направено от Европейската комисия, допълни още финландският министър.
ЕНП/ЕД приветства решението на Европейската комисия, заяви Ханс-Герт Пьотеринг
26 септември 2006 | 16:31 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Европейската народна партия/Европейски демократи ЕНП/ЕД приветства решението на Европейската комисия да покани България и Ручъния да се присъединят към ЕС на 1 януари 2007 г., заяви председателят на парламентарната фракция на ЕНП/ЕД Ханс-Герт Пьотеринг.
“Искам да благодаря на българите и румънците за положените усилия и постигнатото от тях”, подчерта Ханс-Герт Пьотеринг.
Въпреки това все още съществуват проблеми в някои области, в които все още трябва да се положат допълнителни усилия, изтъкна още председателят на фракцията на ЕНП в Европейския парламент.
 
Присъединяването на България и Румъния няма паралел в света, заяви Мартин Шулц
26 септември 2006 | 16:36 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Присъединяването на България и Румъния към ЕС няма паралел в света. България и Румъния принадлежат към Европа, и що се отнася до моята парламентарна група, мога да каже само “Добре дошли”, заяви председателят на парламентарната фракция на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Мартин Шулц.
Съгласен съм, че правителствата на България и Румъния трябва да положат усилия, но днес не ден, в който трябва да говорим за проблеми, каза още Мартин Шулц.
Когато има още двама, ставаме още по-силни, заяви лидерът на АЛДЕ Греъм Уотсън
26 септември 2006 | 16:43 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Има една румънска поговорка, която гласи “когато сме двама сме по-силни”, а аз мога да добавя “с още двама, ставаме още по-силни”. Приемането на България и Румъния има значение за ЕС, заяви лидерът на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Греъм Уотсън.
Изказвам благодарност на българите и на румънците и в частност на хората, които проведоха основната част от преговорите през последните години и месеци – Меглена Кунева и Анка Бояджиу – министрите на европейската интеграция на България и Румъния.

 

Дебатът около присъединяване на България и Румъния беше лицемерен, заяви лидерът на фракцията на “зелените” Даниел Кол-Бендит
26 септември 2006 | 16:51 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Дебатът около присъединяване на България и Румъния беше лицемерен, заяви лидерът на фракцията на “зелените” Даниел Кол-Бендит, по повод обявената днес дата за присъединяване на България и Румъния към ЕС на 1 януари 2007 г.
Нямам нищо против присъединяването на България, на Румъния, на Балканите, но истината е, че ние не успяваме да направим от ЕС една единна организация, подчерта още лидерът на “зелените”.
България и Румъния трябва да направят повече за малцинствата, заяви лидерът на Обединена европейска левица- Северна зелена левица Ерик Майер
26 септември 2006 | 16:56 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Лидерът на Обединена европейска левица- Северна зелена левица Ерик Майер заяви, че властите в България и Румъния трябва да направят повече за дискриминацията срещу малцинствата в двете страни. Майер посочи, че Букурещ и София е необходимо да положат повече усилия съответно за правата на унгарското малцинство в Румъния и турското малцинство в България.
 
Нямаме право да възпираме обединението на Европа, заяви Браян Кроули
26 септември 2006 | 17:00 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Нямаме право да възпираме обединението на Европа. Няма право да критикуваме България и Румъния днес, а трябва да ги поздравим – народите им, властите им, заяви Браян Коули, съпредседател на парламентарната фракция на “Съюза за Европа на нациите” в Европейския парламент.
Най-важното е, че приемането на България и Румъния дава шанс на 7,5 млн. българи и 22 млн. румънците да се възползват от всичко, което имаме в ЕС, допълни още Брайън Кроули.
Вярвам, че това разширяване на ЕС ще точно толкова успешно колкото всяко едно досега, заяви Елмар Брок
26 септември 2006 | 17:04 | Агенция "Фокус"
Страсбург. Вярвам, че това разширяване на ЕС ще точно толкова успешно колкото всяко едно досега, както от политическа, така и от икономическа гредна точка, заяви председателят на комисията по външна политика на Европейския парламент Елмар Брок, по повод коментарите на лидерите на политическите фракции по отношение на представения днес мониторингов доклад на Европейската комисия.



 


Сходни връзки

България трябва да продължи с реформата в съдебната си система, подчерта Оли Рен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди