изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:08 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР

Бургас. Възрастен мъж е настанен в болница с прободни рани, получени при нападение над него. Вчера сутринта към 8.45 часа в Първо РПУ е получен сигнал за приет за лечение в бургаската болница пациент с наранявания от побой. Потърпевшият е 64-годишен, с десет прободни рани по крайниците, ударен в главата, но без опасност за живота. След проведените разговори, полицаите установяват, че около 8.20 часа бургазлията паркирал личния си автомобил пред сградата на «Океански риболов». Непосредствено след това към него се насочили трима с вдигнати качулки и  нанесли побой и прободни рани на 64-годишния, качили се в червен автомобил с неустановена до момента марка и  модел и избягали от местопроизшествието. Продължава работата за издирването на свидетели и установяване самоличността на нападателите.

Кърджали. С прострелна рана в главата и пистолет в ръка снощи около 18,30 часа е открито тялото на обявения за общодържавно издирване С.Ю./27 г./ във връзка с кървавия инцидент вчера малко след 3 часа в село Сушево, община Момчилград. Тогава мъж на 56 години и 55-годишната му съпруга бяха тежко ранени с огнестрелно оръжие. Тялото на извършителя е намерено в района на селото от пастир, който сигнализирал в полицейското управление. Няма улики за насилствена смърт. В ръката на мъртвия бил пистолетът “Макаров”, с който най-вероятно е извършено прострелването на родителите на жената, с които С.Ю. е живял на съпружески начала. Оръжието е със заличени номера и незаконно притежавано. Иззето е от полицията. По първоначални данни най-вероятно извършителят на двойния разстрел се е самоубил около час след кървавата драма в селото. Тялото е транспортирано за експертиза в кърджалийската болница.

СДП. В началото на септември 92-годишна столичанка подала жалба в полицията, че в дома си на бул.”Драган Цанков” е  нападната и ограбена от три непознати жени, които й отнели пари и битова техника. След успешна оперативно-издирвателна работа криминалисти от Първо РПУ разкрили една от извършителките - 51-годишната А.Й., криминално проявена. Съучастничките й се установяват.
На 25 септември в Девето РПУ е получен сигнал от граждани за съмнителни лица, проникнали в трафопост на “Електроразпределение-София” ЕАД в ж.к.”Обеля”. Предприети са  заградителни действия, към мястото незабавно са насочени два автопатрула. Полицейските екипи задържат криминално проявените Г.М. /25 г. / и С.С. /30 г./, които извършили кражба на 150 литра трансформаторно масло от трафопоста. Двамата са арестувани за 24 часа, материалите са докладвани в СРП.
Към 10.17 часа тази сутрин служители в детска градина в столичния ж.к.»Дружба» съобщили за възникнало задимяване в сградата. Веднага към адреса са изпратени екип огнеборци с противопожарен автомобил от 8-ма РСПБЗН и линейката на столичната пожарна. Пожарникарите установяват, че в стая на третия етаж гори луминесцентно осветително тяло. Съвместно с персонала на детската градина са изведени 132 деца от корпуса на сградата. В 10.27 часа запалването е ликвидирано. Причината – късо съединение. Пострадали деца и служители няма.

Перник. Бензин и нафта са иззети вчера от частен дом в гр. Батановци след установена нерегламентирана търговия и съхранение на горивата. Служители на Сектор “Икономическа полиция” и РСПБЗН Перник проверили дома на П.Б./39 г./ в Батановци, в който открили около 150 литра бензин и нафта в пластмасови бутилки с различни разфасовки. Има достатъчно данни, че батановчанинът е търгувал с акцизните стоки. Той представил на органите на полицията касови бележки за закупеното гориво, а служителите на реда ще изясняват истинността на документите, както и правомерността на осъществяваната търговска дейност. За съхраняване на леснозапалими и горими течности в нетокопроводими /пластмасови/ съдове и на неподходящо място, органите на пожарната са съставили акт за административно нарушение на П.Б., като глобите варират от 100 до 2000 лв.  
По случая е започнато досъдебно производство и работата продължава.

Пазарджик. Двама младежи, извършили кражби, бяха заловени от служители на РПУ-Велинград. Вчера около 11 часа двамата проникнали в сградата на джамийското настоятелство в курорта. Там разбили дървено сандъче за дарения и присвоили 30 лева. Половин час по-късно атакували района на автогарата, откъдето отмъкнали три чанти с личен багаж от 29-годишна от Ракитово. При последвалата светкавична реакция на униформените двамата са заловени. Оказало се, че  това са П.К./21 г./ и Р.К./18 г./, от пазарджишките села Синитево и Драгор. “Дуото” е задържано с полицейски заповеди за срок от 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.

Габрово.   Вчера към 17 часа в РПУ–Трявна е получен сигнал от 57-годишна жителка, че два часа по-рано била измамена от непозната. Жена с дете я посетила в жилището и й предложила да развали магията, направена на дома й. За стане работата както трябва, стопанката предоставила на врачката всичките си спестявания /1100 лв./, които тя сложила в торбичка и скрила в печката. Условието било парите да не се вадят няколко часа. След като я изпратила, собственичката отворила оставената торбичка и открила вътре хартии. След проведени незабавни оперативно-издирвателни действия, измамничката С. К., 30-годишна от плевенското с. Гулянци е заловена. Тя успяла да напусне града с такси, но е задържана на входа на Велико Търново. Парите са намерени и върнати на тревненката. По случая е заведена преписка.

Пловдив. Църковна камбана бе открадната от село Розино. Бронзовата 30-килограмова камбана е била свалена от  камбанарията на храма “Св. Арх. Стефан” от неизвестни засега лица. Свещеник от църквата е съобщил за кражбата  в РПУ-Карлово.
Водач на автомобил загина при катастрофа, станала вчера край Карлово. Около 13 часа автобус “МАН”, управляван от В.П./43 г./ от село Столетово, при изпреварване на каруца навлязъл в лентата за насрещно движение и челно блъснал лек автомобил “Фолксваген Голф” с водач  И.И./59 г./ от село Климент. И.И. е починал на място. Пътничките в автобуса Н.К./33 г./ от Сопот и М.Н. /35 г./ от Карлово са с леки наранявания. По първоначални данни автобусът се е движил с  несъобразена скорост.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди