изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:52 EEST
Радослав Великов стана световен шампион по борба свободен стил в Гуанджоу    
Спорт  Гуанджоу. Служителят на МВР Радослав Великов спечели златен медал от Световното първенство по борба свободен стил в китайския град Гуанджоу, съобщиха от МВР. На финала при най-леките – категория до 55 килограма, той се наложи над руския дебютант Бесик Кудухов с 2:0 части / 6:0, 1:0 /.


По пътя към титлата световният и европейски вицешампион за 2005 година се наложи над представителя на домакините Цин И (Китай) с туш в 1:19 минута на втората част, след като бе спечелил първата част с 3:1 точки. В следващата схватка той се наложи над Нам О Сонг (КНДР) с 2:0 части (2:0, 1:0), а след това надви Адам Ачилов (Узбекистан) с 2:0 части (1:0, 5:1). На полуфиналите Радослав Великов се справи и с бившият световен шампион Самуел Хенсън (САЩ) с 2:0 части (4:0, 7:1).
Радослав Великов е специалист в Центъра за бойна подготовка и спорт на МВР. Той е състезател на СК “Левски” в клуб “Борба, самбо и кеч”, с президент Александър Томов.
При пристигането си от Китай той ще бъде посрещнат от представител на ръководството на министерството.
Със заповед на министър Румен Петков шампионът е удостоен със специалната награда на МВР- кортик “Слава и чест” и по случай световната титла ще бъде повишен в длъжност.
 


Сходни връзки

Радослав Великов стана световен шампион по борба свободен стил в Гуанджоу | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди