изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:44 EEST
В КАВАРНА ЩЕ ОТКРИВАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА    
НовиниНа провелото се редовно заседание на ОбС Каварна е прието годишно да се заделят около 200 000 лв. за озеленяване, каза за НДТ председателят на ОбС д-р Евгени Чобанов. "Досега тази дейност се изпълняваше от 4 души, като предимно се наемаха хора по програмата за временна заетост. Решихме от следващата година да се разкрият повече работни места - до 28 души, като отпуснем и повече средства за това" - поясни още д-р Чобанов.

Парламентаристите в морския град са одобрили няколко проекта, както и искания за промяна на статута на земеделска земя. Решено е било след провеждането на преговори с двама инвеститори да се даде окончателно становище за 1200 дка, разположени между Каварна и Българево. "За този терен има инвеститорски интерес от английската фирма "Баркли скуеър", която иска да изгради автомобилна писта по стандартите на Формула 1, а в същото време към този терен има инвеститорски интерес и от "Унивесум енерджи", които искат да изградят около 10 ветрени генератора на това място. Принципно няма проблем двете дейности да бъдат съвместени на тази площ. Окончателно решение обаче ще вземем след преговори с двете дружества" - добави д-р Чобанов. Председателят на ОбС - Каварна съобщи още, че е увеличен и капацитетът на Домашния и социален патронаж от 50 на 75 души.
 


Сходни връзки

В КАВАРНА ЩЕ ОТКРИВАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди