изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:43 EEST
ГУБЕРНАТОРИТЕ УЧРЕДЯВАТ СДРУЖЕНИЕ НА ОБЛАСТИТЕ В АЛБЕНА    
НовиниВсички 28 областни управители се събраха в петък в Албена, за да учредят Сдружение на областите в България. Основните цели на новата формация са да има второ ниво на местно самоуправление и новата организация да работи по проблемите за финансовата децентрализация. Това заяви пред журналисти губернаторът на област Варна Петър Кандиларов.

Домакинът - областният управител на Добрич Динчер Хаджиев сподели, че идеята е назрявала от няколко месеца и сега, след представянето на мониторинговия доклад, е дошъл моментът за нейната реализация. Да се устояват позициите на децентрализацията пред Министерски съвет и да се защитават по-добре интересите на областите, са друга част от целите на Сдружението, допълни още областният управител на Варна П. Кандиларов. Сега общините си имат Сдружение, но не винаги интересите на дадена община съвпадат с интересите на областта, каза Кандиларов. Идеята за създаване на Сдружение на областите възникнала след посещението на 4-ма губернатори в Париж, където участвали в среща на подобна организация. Сдружението на областите ще бъде регистрирано в съда до края на годината. То ще има Управителен съвет, който ще се състои от 7 души, а за негов шеф се обмисля да бъде предложен губернаторът на София или посочен от него човек, добави още Кандиларов. Мотивът столичанин да оглави сдружението е, че той винаги присъства на заседанията на МС и така ще може да е в крак с новините. На журналистически въпрос дали областните управители трябва да се избират или назначават, губернаторът на Варна отговори, че предпочита длъжността да е избираема. На учредителната среща на областните управители присъства и зам.-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева, която пред журналисти в Албена заяви, че според нея с това сдружение ще има по-голяма координация между министерствата и правителството от една страна и самите управители от друга. Тя приветства идеята за създаване на Сдружение на областите.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРИТЕ УЧРЕДЯВАТ СДРУЖЕНИЕ НА ОБЛАСТИТЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди