изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:36 EEST
НАД ДЕВЕТ ХИЛЯДИ СА БЕЗРАБОТНИТЕ В ОБЛАСТТА    
НовиниЗа осемте месеца на годината в програми и проекти са заетост и обучение са включени 3169 души. През октомври МТСП предвижда срещи с кметовете в цялата страна

9 189 безработни  са регистрирани през месец август в Бюрата по труда в Добричка област. Те са с 356 по-малко спрямо предходния месец и с 2757 по-малко в сравнения с месец август на миналата година. През август се отчита спад на равнището на безработица в областта с 8.72 на сто.
Тези данни бяха изнесени на съвместна пресконференция на дирекция "Регионална служба по заетостта" - Варна, Бюро по труда-Добрич, РД "Социално подпомагане" и инспекцията по труда. В срещата с журналисти участва и зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева.
3.76 процента е нивото на безработицата в община Добрич. В сравнение с миналата година се отчита чувствително намаление с 2.36 пункта. През август регистрираните безработни лица са 2009. Отчетено бе, че в сравнение с нивото на безработица в страната - 8.74 %, в община Добрич се наблюдава чувствително по-ниска стойност. Нашата област е с високи темпове на развитие, отчете Пламен Начков - директор на "Регионална служба по заетостта"-Варна. Варненска област дори черпи кадри в сферата на туризма от нашия регион.
3169 лица от Добричка област  са включени в програми и проекти за заетост и обучение за осемте месеца на тази година. Най-много са в националната програма "От социални помощи към заетост". В курсове за придобиване на професионална квалификация са включени 821 безработни.
През месец октомври Министерството на труда и социалната политика предвижда срещи с кметовете в цялата страна, за да бъдат запознати с програмите за заетост на ведомството, посочи още Пл. Начков. Ще бъдат разяснявани и условията за кандидатстване по проекти на европейските фондове и всичко, което се предвижда в социалната област. Освен това, МТСП подготвя съвместно с МОН и Съюза на българските учители програма за квалификация и преквалификация на преподаватели. Предвижда се също да се даде възможност безработни да бъдат наемани като санитари в болници и по този начин да се помогне на здравните заведения, в които не достига такъв персонал.
 


Сходни връзки

НАД ДЕВЕТ ХИЛЯДИ СА БЕЗРАБОТНИТЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди