изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:35 EEST
АНГЛИЧАНИН ЗАСЕЧЕН ДА РАБОТИ БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНО НА СТРОЯЩО СЕ ГОЛФ ИГРИЩЕ    
НовиниСанкцията за юридическото лице е 20 000 лева, съобщи шефът на инспекцията по труда инж. Младен Матринов

При проверки на дирекция "Областна инспекция по труда" е констатирано, че гражданин на Великобритания работи в Добричка област без да притежава задължителното за чужденци разрешение от Агенцията по заетостта. Англичанинът е легално пребиваващ у нас. По думите на директора на инспекцията Младен Мартинов, той работел в областта на високо платен спорт. Стана ясно, че се касае за едно от строящите се голф игрища. Тъй като там са ангажирани няколко софийски фирми, в момента се уточнява точният работодател. Санкцията за юридическото лице в този случай възлиза на 20 000 лева, посочи Мл. Мартинов. Той каза също, че очаква след приемането на страната ни в ЕС да има чужденци, които желаят да работят у нас. Например, в голф игрищата, защото ние нямаме специалисти в тази област. Интерес отстрана на чужди граждани можело да има и в областта на туристическия бизнес.
875 проверки в Добричка са извършили служителите на инспекцията по труда от началото на годината. Съставени са 304 акта. Все още се изяснява случаят, при който тракторист бе прегазен от свой колега в землището на село Камен бряг на 6 септември. Първите констатации са, че има сериозни нарушения относно безопасността на труда, заяви г-н Мартинов. До края на годината ще бъдат направени проверки в редица отрасли. Акцент ще бъде поставен върху фирмите за дърводобив и преработка на дървен материал. При проверки в повече от 120 обекта пък са засечени четири непълнолетни лица, които работят без разрешително от инспекцията по труда. Догодина е предвидена масирана превантивна кампания и запознаване на работодателите с изискванията за наемане на непълнолетни.
 


Сходни връзки

АНГЛИЧАНИН ЗАСЕЧЕН ДА РАБОТИ БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНО НА СТРОЯЩО СЕ ГОЛФ ИГРИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди