изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-18 @ 10:41 EEST
ОБЩИНИТЕ КАНДИДАТСТВАТ С ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ    
ОбществоЗаседания на областната Комисия по заетост се проведоха на 28 септември и 2 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

 На тях са обсъдени и гласувани за изпращане в Министерството на труда и социалната политика постъпилите предложения за регионални програми и проекти за заетост за включване в Националния план за действие по заетостта през 2007 г.
Зам.-кметът на Добрич Галина Митева представи 4-те програми на общината - "Подкрепа за хора с трайни увреждания", "Работещи майки - безгрижно добричко бебе", "Красива, чиста и зелена Добруджа в Европа" и "В подкрепа на културата, историята и просветата на Добруджа". В четирите проекта се предвижда заетост общо на около 400 души. В общинския бюджет ще бъдат предвидени средства за осигуряване на облекло, материали и консумативи. Зам.-кметът на община Ген. Тошево г-н Бахов представи предложението за регионална програма "Заетост на хора над 50 години".  Тя цели осигуряване на 24-месечна заетост на пълно работно време на лица, навършили 50-годишна възраст, но неотговарящи на условията на национална програма "Помощ за пенсиониране", тъй като - по данни на дирекция "Бюро по труда" в Ген. Тошево, това е една от най-проблемните групи на пазара на труда в общината. Предвиждат се  дейности, свързани с подобряване на битовата среда и качеството на живот - поддръжка на зелени площи и паркове, улици и площади, направа на подходи за хора с увреждания и др. Зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева представи предложението за регионална програма "Училището, читалището и улицата - естествена и безопасна среда за децата". Тя съдържа 4 компонента: облагородяване на училищни дворове, училищни спортни отбори, училищни и читалищни детски самодейни състави и ново озеленяване на старите улици. Основните цели на програмата са: училищата и читалищата в община Тервел да се превърнат в място, където децата да могат да развиват уменията и заложбите си, осигуряване на заетост за безработни педагози, училищните дворове и улиците в населените места на общината да станат привлекателни и безопасни за пребиваване на децата.
След приключване на обсъжданията, Комисията по заетост реши всички представени предложения за регионални програми за заетост на общините Добрич, Ген. Тошево, Крушари и Тервел да се изпратят за оценяване в Министерството на труда и социалната политика. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ КАНДИДАТСТВАТ С ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди