изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:13 EEST
КМЕТСТВОТО КАНИ БИЗНЕСА НА СРЕЩА    
НовиниОбщинското ръководство на община град Добрич кани всички собственици на обекти в реконструиращата се част на бул. „25 септември" на среща-разговор днес от 16.00 часа в Голямата зала на общината, съобщиха от пресслужбата на кметството.

Темата на срещата е извършващата се реконструкция и модернизация на централната градска част  в пешеходния участък на бул. "25-и септември". По този повод покани са изпратени до всички 44 собственици на обекти, намиращи се в пешеходна зона "Север", която се ремонтира със средства от общинския бюджет. От общината добавят още, че досега само собствениците на магазин „Далия" и кафе-аперитив „Добруджа" са заявили своята подкрепа и финансово участие. За пореден път днес общината ще отправи покана към представителите на бизнеса за включване в значимия общински проект за благоустрояване на пешеходната зона по бул. „25-и  септември" в частта от кафе „Добруджа" до паметника на Йордан Йовков, в който са инвестирани 250 хиляди лева. По време на срещата със собствениците на търговски обекти отново ще бъдат обсъдени предложените условия в договор за съфинансиране за участие със средства от 2 000, 3 000 или 7 000 лева, определени в зависимост от големината на обектите. Тези средства са необходими за полагане на бетон и декоративна настилка пред самите обекти и не са разчетени в бюджета. На бизнеса са предложени максимално добри условия. Осигурена е възможността за разсрочено плащане на сумите на три транша до 31 март следващата година, осъществяване на мониторинг и признаване на разходите. Очакванията на кметството са в срещата да вземат участие всички собственици на търговски обекти и да бъде реализиран първият проект за публично-частно партньорство.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО КАНИ БИЗНЕСА НА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди