изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-01 @ 04:01 EEST
Румънски печат: Траян Бъсеску отново намекна за смяна на правителството след 1 януари    
Европейски съюзБукурещ. Румънският президент Траян Бъсеску заяви в телевизионно предаване, че е възможно от догодина страната да бъде управлявана от правителство на малцинството, а начело на кабинета вече да не бъде Калин Попеску Търичану, пише днес вестник “Ромъния либера”.

Президентът посочи, че това кой ще е премиер зависи от самия Търичану и призова от догодина броят на министрите да бъде намален от сегашните 25 до 14-15, колкото са в повечето европейски страни. “Курентул” коментира факта, че президентът отново намекна за смяна на премиера, така: “Траян Бъсеску не забравя, не прощава и не се отказва”. Изданието цитира думите на държавния глава, че правителството на Търичану е най-доброто, което Румъния е имала от 1989 г. насам, но е “посредствено за времената, в които живеем”. Според оценката на президента това правителство не е много наясно какво трябва да бъде направено в оставащите две години до края на мандата му.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Румънски печат: Траян Бъсеску отново намекна за смяна на правителството след 1 януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди