изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:29 EEST
НАП публикува безплатен софтуер за водене на Интрастат дневници    
НовиниБезплатен софтуер за попълване на  Интрастат дневници беше публикуван на Интернет - страницата на Националната агенция за приходите http://www.nap.bg/intrastat

Подробни указания за ползването на софтуера също са достъпни чрез сайта на агенцията, съобщават от Централното управление на НАП.

Софтуерът позволява всички Интрастат - оператори (регистрираните по ДДС дружества, които търгуват с контрагенти от Европейския съюз) да водят изискваните по закон дневници.

До 20 октомври тази година Интрастат - операторите трябва да подадат Интрастат-декларации, подписани с електронен подпис.
Важно е да се знае, че преди за започнат подаването на декларациите си по Интернет, операторите трябва да подадат заявление за подаване на документи и справки по електронен път в териториалната дирекция (офис) на НАП, където до момента подават справки декларации и дневници по ДДС.
Заявление не се подава от тези Интрастат оператори, които вече изпращат до НАП справки- декларации и дневници по ДДС чрез Интернет.

Националната агенция за приходите издаде и специализирана брошура, разясняваща изискванията към търговците по системата "Интрастат".
Във всяка териториална дирекция на агенцията са открити и телефонни номера (вж. прикачения списък), на които Интрастат операторите могат да задават своите въпроси.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

НАП публикува безплатен софтуер за водене на Интрастат дневници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди