изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:58 EEST
6 CГРАДИ В ДОБРИЧ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ    
НовиниШест сгради в Добрич от общо 60 здания, които са класифицирани в каталог на опасните сгради, трябва да бъдат премахнати. Това заяви за НДТ зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев.

"Общината има разработена анкетна карта, на база на която се попълва каталогът на опасните сгради в града. След това комисия разглежда и определя кои от тях трябва да бъдат премахнати и кои подлежат само на укрепване. Това се регламентира със Закона за устройство на територията, като по член 195 от закона се определят сградите за премахване, а по чл. 179 - тези, чиято фасада е опасна заради падаща мазилка, например, и трябва да бъдат укрепени" - поясни още арх. Ганчев. Специализираната комисия може както да се самосезира, така и да извършва проверки по сигнали на граждани, подадени в общината. През 2004 г. са били премахнати 9 сгради, 19 пък са били премахнати като опасни през миналата година. Досега са направени огледи и е установено, че 9 от потенциално опасните здания трябва да бъдат премахнати, каза още зам.-кметът.
Две от сградите са от общинския жилищен фонд и процедурата в такива случаи изисква първо хората, които са настанени в тях, да бъдат преместени, след което да се предприемат действия по премахването на сградите. Останалите 4 са частна собственост и в момента тече процедура. Зам.-кметът Ганчев добави още, че при частните сгради понякога общината губи от 4 до 6 месеца за изясняване на собствеността и изнамирането на съсобствениците, тъй като по закон всички трябва да бъдат уведомени.
 


Сходни връзки

6 CГРАДИ В ДОБРИЧ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
6 CГРАДИ В ДОБРИЧ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ
Автор: Anonymous да 2006-10-05 @ 21:37 EEST
От терсите на 11 етаж на бившия "Партиен дом" се сипят отломки от мраморните плочи, с които са облицовани. Знае ли Общината за това и не е ли тя собственик на сградата? Защо не погледне най-сетне първо в собствения си двор преди да търси кусури на другите? Какво ще стане и кой ще е виновен, ако мраморна плоча утрепе някой????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди