изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:19 EEST
Глобяват шофьори от 500 до 1000 лева за неиздаване на билет или друг превозен документ    
ПарламентСофия. Шофьор, който не издаде билет или друг превозен документ при платена превозна такса, ще бъде санкциониран с глоба от 500 до 1000 лева. Това решиха депутатите като приеха на второ четене промените в Закона за автомобилните превози, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

С поправките се увеличава тройно санкцията за превоз на пътници и товари, без редовно издаден лиценз и нужните документи. Досега тази глоба беше в размер от 100 до 200 лева.
След спор в пленарна зала бе отложено гласуването на предложение от депутати от Коалиция за България да се забрани международния обществен превоз на пътници с автомобили, чийто брой на местата е от 6 до 9.
Двойно се увеличава и максималното обезщетение, което може да получи пътник при липса или повреда на багажа му. Обезщетението е 1000 лева. С приетите днес промени се задължава шофьорите да издават багажна разписка на пътниците за всеки един техен товар. От 3000 до 10 000 лева става глобата за шофьори, които извършват случаен или специализиран превоз по маршрути на съществуващи редовни автобусни линии.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Глобяват шофьори от 500 до 1000 лева за неиздаване на билет или друг превозен документ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди