изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:23 EEST
ЧЛЕНОВЕ НА РИК ЗАГРЯХА ЗА ИЗБОРИТЕ С РАБОТНА СРЕЩА    
НовиниПредставителите на Централната избирателна комисия Сабрие Сапунджиева и Емил Пенков бяха на едночасова работна среща в Добрич.

Те проведоха обучение с членовете на Районната избирателна комисия, секретарите на добруджанските общини, представители на ГРАО, ОД "Полиция" и ОД "ПБЗН", съобщи председателят на РИК Владимир Калчев.

В семинара се включиха 13 души от Районната избирателна комисия, а целта на работната среща бе да се координират действията между ЦИК, РИК и местните ведомства, които имат отношение към президентските избори.

"Участниците бяха запознати с новото положение в Закона за избор на президент и вицепрезидент. Законодателят предвижда членовете на СИК и охраната на секциите да могат да гласуват на местата, където са на работа в изборния ден. Преди те трябваше да напускат комисиите и да гласуват там, където са записани по местоживеене" - заяви Вл. Калчев. Той допълни, че прозрачните урни за изборния 22 октомври вече са доставени във всички общини в областта. Има 65 резервни, като запасът за Добрич е 22 бройки. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЧЛЕНОВЕ НА РИК ЗАГРЯХА ЗА ИЗБОРИТЕ С РАБОТНА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди