изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:17 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурност През изминалоте 2 денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани  5  престъпления и произшествия .

  
  1. След проведени  съвместни активни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на Първо РПУ при ОД"Полици" - Добрич, СД"Полиция" - София и ОД"Полиция" - Силистра, в гр. София е установен и задържан 45 годишен мъж от гр. Добрич, обявен за общодържавно издирване.
  Задържаното лице се издирвало от служителите на реда, във връзка с влязла в сила ефективна присъда от 2 години за кражба, издадена от РС - гр. Силистра.
  Лицето се укривало на територията на страната, като непрекъснато променяло своето местонахождение. Задържаният от полицията мъж е приведен по етапен ред до съответният затвор.
 
  2. На 08.10.2006 година, в  Първо РПУ - гр. Добрич е получено съобщение от жител на гр. Добрич, за това, че на същата дата в гр. Добрич, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в паркирания му лек  автомобил "Рено" и е извършило кражба на авто СД.
  По случая работят служители на Първо РПУ - Добрич, провеждат оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

     През двете денонощия на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са регистрирани  5  пътно - транспортни произшествия с един загинал  и шест пострадали гражданини.

  За времето от 00.40 часа на 08.10.2006 година до 02.30 часа на 09.10.2006 година в гр. Добрич и гр. Ген. Тошево, от служители на Първо РПУ - Добрич и РПУ - Ген. Тошево, са устоновени 4 водачи на леки автомобили от гр. Добрич /3/ и гр. Ген.Тошево /1/, на 24, 26, 27 и 38 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с който са изпробвани водачите са отчели съответно 1.24, 1.58, 2.21 и 3.21 промила алкохол в издишвания от тях въздух.Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол 27 годишнияг водач е допуснал и пътно - транспортно произшествие с материални щети.
  Предстой по случаите да бъдат образувани досъдебни производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343 "Б", ал.1 от НК. Последните двама водачи са задържани за срок от 24 часа в РПУ. 
    
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на  2  пожара и

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди