изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:28 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото  денонощие  на територията, обслужвана от ОД ”Полиция”– гр. Добрич, са регистрирани  4  престъпления и произшествия .

                       

                         На 10.10.2006 година, в  РПУ – гр. Тервел при ОД “Полиция” – гр. Добрич, е получено съобщение, за това, че на  09.10.2006 година, в частен дом намиращ се в селище  на територията на общ. Тервел, обл. Добрич, чрез използване на заплахи и сила е изнасилено 12 годишно малолетно момиче.

                        След получаване на сигнала в РПУ – Тервел е сформирана оперативна група, включваща служители от криминална и охранителна полиция, която незабавно предпириема оперативно- издирвателни мероприятия за изясняване на случая и установяване извършителят на тежкото криминално престъпление.

                        В резултат на активните оперативни действия на служителите на полицията, около 14.00 часа, на същата дата, в с. Орляк, общ. Тервел, е установен и задържан 42 годишен мъж от с. Зърнево, общ. Тервел, който е заподозрян в извършването на престъпното деяние.

                        Работата по изясняването на случая продължава.Заподозряното лице е задържано в РПУ – Тервел. Предстои да бъде направено предложение за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задаржане под стража”.

                        Образувано е досъдебно производство по чл. 152 от НК

 

                        На 10.10.2006 година, в с. Оброчище, общ. Балчик,  при полицейска проверка, осъществена от служители на РПУ – Албена, е установен 39 годишен мъж от с.Оброчище, който е заподозрян в това, че в дома си  е извършвал без надлежното разрешение търговска дейност, с отпадъци от цветни метали.

                        Случая продължава да се изяснява от служители на полицията, тъй като деянието на заподозряното лице е престъпление по чл. 234 б от НК.

 

                          През  денонощието на територията обслужвана от ОД “Полиция” – гр. Добрич  са регистрирани  2 пътно–транспортни произшествия с материални щети по автомобилите.

 

                         

                                                

                         Поделенията ОД “ПБЗН”- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на  2  пожара.

 

                        На 11.10.2006 година, около 01.20 часа, в ОД “ПБЗН” гр. Добрич е получено съобщение за пожар в лек автомобил, паркиран в централната част на гр.Добрич. Пожарът е потушен от дежурен екип на Първа РС за “ПБЗН” – гр. Добрич. В резултат на пожара са нанесени материални щети в предната част на автомобила.

                        Причините довели до възникването на пожара се изясняват.

 

                                                           С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

 

                        Областна Дирекция “Полиция” – гр. Добрич, набира кандидати за вакантната длъжност “Дознател”. Кандидатите да са на възраст до 40 години, с висше юридическо образование.

                        Документи ще се приемат до 13.10.2006 година в ОД “Полиция” гр.Добрич. Телефон за справки 600 – 985.       

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди