изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:47 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниДОБРИЧ може да е една от 10-те пилотни общини по отношение управлението на училищата с въвеждането на нови училищни съвети. Това оповести вчера зам.-кметът по хуманитарни дейности Ваня Балчева.

ОТ 40 ДО 60 % от населението на страната е склонно да даде подкуп, за да му бъде извършена техническа услуга, която се предоставя от общините. Това е станало ясно по време на Четвъртата годишна среща на местните власти, в която участие взе и кметът на Добрич. В нарочен семинар по темата главните архитекти на общини от цялата страна са изказали мнение, че има нужда от промени в законодателството, информира Д. Николова. В рамките на семинара се е стигнало до извода, че трябва да има повече прозрачност при предоставянето на технически услуги от страна на кметствата, за да се предотврати корупцията, допълни още Д. Николова.
ПРОДЪЛЖАВАТ работите по почистването на дерето на река Суха, като седмично се почиства между 50 и 60 м, заяви на оперативка в кметството зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Положен е вече и износващият пласт асфалт по ул. "Сан Стефано", като се предвижда обектът скоро да бъде приключен, добави още арх. Ганчев. Закупена е и светофарната уредба, която предстои да бъде монтирана на кръстовището на улиците "Кирил и Методий" и "Сан Стефано".
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди