изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 18:37 EEST
УПРАВИТЕЛЯТ НА "ВиК" - ДОБРИЧ, СИ ПРЕКАРАЛ ВОДОПРОВОД ДО ВИЛАТА САМО ЗА 300-400 ЛВ.    
НовиниСпоред виладжии, съоръжението било преди пречиствателната станция и водата била нехлорирана. Собственик на вила в Кранево за същата услуга - прекарване на водопровод до имота, дал около 1000 лв.

НДТ научи от източници, пожелали анонимност, че управителят на водното дружество Величко Василев си е направил незаконно отклонение от захранващ водопровод към вилата му в местността "Гаази баба" край Добрич. Според информация на вестника, прекъсването на водопровода е незаконно, тъй като е направено на около 200 м преди пречиствателната станция и водата, която е отклонена, е нехлорирана. НДТ научи още, че В. Василев е купил вилата през август. Точно в този район на вилната зона няма ВиК мрежа и хората си прокопавали кладенци, за да решат проблемите с водоснабдяването. В началото на миналия месец обаче виладжии видели машини и работници на водното дружество, които започнали да копаят канал под пътя със специализирана техника на дружеството за пробиване на канал. Оттам била прокарана и PVC-тръба към вилата, по която да стигне и живителната течност, разказаха още за НДТ. Репортер на вестника лично се увери, като видя голямата камара пръст, там където е копано, за да бъде направена връзката. По самия път пък са видни и грайферите на гумите на тежката машина. Такава камара пръст имаше и върху съборената телена ограда и част от двора на вилата на Василев. Самото ново отклонение пък бе видно под мост по средата на пътя към шефската вила.
Попитан - дали има незаконно прокаран водопровод към вилата му, В. Василев заяви, че няма нищо незаконно. "Всеки, който иска да има отклонение към имот, може да дойде във "ВиК" и да подаде нужните документи, както и скица на имота и да си заплати". На въпрос той може ли да покаже документ за водопровода до вилата си и на каква стойност е, Василев заяви: "Дължината е към 60 м, като може да се захранят 10-ина имота. Този водопровод се финансира от двама души, като дължината му е 60 м и тръбите са ф 63. За това е заплатено 300-400 лв.". Запитан дали е узаконил новия си водоизточник и дали може да покаже фактура за платени разходи, Василев заяви, че щял да го узаконява след това, а пък в касата бил внесъл 300 лева, но не с фактура, а с ордер. Не можел обаче да го покаже днес /вчера-б.а./, защото не бил във фирмата.
ОТ РИОКОЗ - Добрич заявиха, че всеки собственик на имот може да си прекара вода, но първо трябва да се узаконява в Басейнова дирекция - Варна. Освен това, вода може да се вземе от пречиствателната станция, където водата е хлорирана и е под мониторингов контрол, а не директно от захранващия  водопровод преди самата станция - там водата не е хлорирана и крие опасност от зараза.
Проверка на НДТ установи още, че едно такова отклонение от 60-70 м, изпълнено от PVC-тръби, не може да струва 300-400 лв. Търговци на ВиК - материали заявиха, че линеен метър PVC-тръба струва 3.91 лева. Това означава, че само закупуването на тръбите струва близо 240 лева. За сравнение - собственик на вила в Кранево за такова отклонение към имота си е платил близо 1000 лв.
 


Сходни връзки

УПРАВИТЕЛЯТ НА "ВиК" - ДОБРИЧ, СИ ПРЕКАРАЛ ВОДОПРОВОД ДО ВИЛАТА САМО ЗА 300-400 ЛВ. | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УПРАВИТЕЛЯТ НА "ВиК" - ДОБРИЧ, СИ ПРЕКАРАЛ ВОДОПРОВОД ДО ВИЛАТА САМО ЗА 300-400 ЛВ.
Автор: Anonymous да 2006-10-19 @ 08:11 EEST

А ордера ще бъде с нужната дата, защото те не се номерират! След време, парите могат да се върнат а ордерът да се унищожи. В касата всичко ще бъде ОК.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди