изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:04 EEST
Данъчните оценки се увеличават с 20%    
Новини
Заради покачването на пазарните цени на недвижимите имоти финансовото министерство предлага през следващата година данъчната им оценка да се увеличи с 20%. Това става ясно от промените в Закона за местните данъци и такси.


За целите на увеличаването на данъчната оценка е предложено да се коригират и коефициентите за местоположение. Те са с най-голяма тежест при определянето на данъчната оценка, тъй като отчитат местонахождението на имота - по категория и зона, дали е в строителни граници или извън тях, дали е във вилна зона и т.н. Вдигането на коефициентите за местоположение с 20% ще доведе до съответното увеличение на данъчната оценка. Промените в закона предвиждат още общинският съвет да бъде компетентният орган за разсрочване и отсрочване на задължения за местни такси над 30 хил. лв. или когато се иска разрешение за срок, по-голям от една година от издаване на разрешението. Досега липсваше такава разпоредба и се прилагаше текст от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, според който компетентен да отсрочва и разсрочва неданъчни общински публични задължения над 30 хил. лв. е министърът на финансите. Това обаче не съответства на принципа на самостоятелност на общинските финанси, се казва в мотивите на законопроекта. За всички удостоверения, които общините издават по различните закони, вече ще се плаща такса, предвижда още законът.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Данъчните оценки се увеличават с 20% | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Данъчните оценки се увеличават с 20%
Автор: Anonymous да 2006-10-19 @ 14:11 EEST

Останаха ни едни жилища собственост и тях ли да се чудим на кого да дадем след като няма да можем да си плащаме данъците.Ще има ли данък улица ако излезем на улицата.

Данъчните оценки се увеличават с 20%
Автор: Anonymous да 2006-10-19 @ 14:21 EEST

Тези оценки са субективни, червените боклуци целят с тях да убият опонентите си, докато управляват


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди