изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:57 EEST
Лош ден за мафията в Италия, полицията направи удар    
По света

Полицията в Италия обяви, че е арестувала 36 души, заподозрени в това, че са част от мафията в Калабрия, съобщи ВВС. Гангстерите са търсени за 40 убийства, извършени по време на войната между два клана.



Полицейски говорител заяви, че в единия от случаите дете е било измъчвано, за да разкрие тайни за семейството си, след което е било убито.

Друго убийство е това на Серджо Козмай през 1985 година. Той бе директор на затвор в Калабрия, който се опита да намали влиянието на мафията в институцията. 

Според говорителя на полицията Джанпаоло Ганцер арестите са целели прекратяването на войната между фамилиите в организацията Ндрангета /лоялност/, както е известна мафията в Калабрия.

Организацията е обвинена и в убийството на Франческо Фортуньо – политик от опозицията в региона, което бе извършено миналия октомври. 

Според властите Ндрангета е най-влиятелната и опасна престъпна групировка в страната – по-силна дори от известната сицилианска Коза Ностра, както и от неаполитанската Камора .

Десетилетията, в които стотици хора емигрираха от бедния регион Калабрия, доведоха до създаване на силни крепости на организацията в Америка и Австралия.

Връзките й с Южна Америка пък я направиха основен играч на международния пазар за търговия с кокаин.

При създаването си Ндрангета се занимаваше предимно с отвличания, след което разнообрази дейностите си с контрабанда и пране на пари, както и с лихварство и изнудвания.

За разлика от Коза Ностра, Ндрангета е основана от фамилни групи, които са свързани кръвно и чрез брак.

През април полицията направи още един удар - арестува главата на Коза Ностра - Бернардо Провенцано, който бе издирван в продължение на 40 години.

В началото на май той направи и първото си съдебно явяване.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Лош ден за мафията в Италия, полицията направи удар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди